Haarverf op je huid? Zo verwijder je die vlekken moeiteloos

haarverf

Met deze tips kom je zo van die verfvlekken af

Nu de kappers al een tijdje dicht zijn, zitten veel mensen letterlijk en figuurlijk met hun handen in het haar. Die langere lokken, daar kunnen we nog mee leven. Maar die uitgroei… dat is een ander verhaal! Niet zo gek dus dat veel mensen zelf aan de slag gaan met een pakje haarverf van de drogist. Toch blijkt dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan, en eindigen veel mensen met haarverfvlekken op hun gezicht. Geen paniek: zo kom je moeiteloos van die vlekken af. 

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals bij alles geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Vlekken haarverf op je gezicht en hoofdhuid kun je makkelijk voorkomen door wat vaseline langs je haarlijn te smeren. Vergeet ook zeker je nek niet mee te nemen. Is er toch wat haarverf op je huid gekomen? Dan kun je dit gemakkelijk met de vaseline wegvegen. Krijg je de haarverf toch niet van je huid af? Grijp dan niet in paniek naar een scrubhandschoen om de vlekken van je gezicht af te boenen. Nee, met deze tips verdwijnen die haarverfvlekken als sneeuw voor de zon.

Mix alcohol met afwasmiddel

Dep een watje in de alcohol en drup daar wat afwasmiddel op. Meng de middelen door elkaar met je duim. Wrijf daarna met het watje over de plek waar haarverf zit. De verf zal in een mum van tijd verdwenen zijn.

Mix baksoda met afwasmiddel

Heb je geen alcohol, maar wel baksoda in huis? Meng dan drie eetlepels baksoda met één eetlepel afwasmiddel. Scrub het mengsel daarna met een washandje over je huid.

Azijn

Je huid gaat er wel een beetje van ruiken, maar azijn werkt ook erg goed om haarverf van je huid te verwijderen. Doe wat azijn op een wattenschijfje en leg het schijfje zo’n drie á vijf minuten op je huid. De haarverfvlek is daarna helemaal weg. Let op: doe dit niet als je een gevoelige huid hebt.

Vaseline

Vaseline werkt niet alleen om haarverfvlekken te voorkómen, ook kun je ze er makkelijk mee wegboenen. Masseer met je vingers of met een wattenschijfje lichtjes wat vaseline in je huid. Ga hiermee door totdat je de vlek wat lichter ziet worden. Veeg de vaseline vervolgens met een nat washandje van je huid. Het kan zijn dat er nog wat haarverf te zien is. In dat geval is wat geduld vereist. Smeer nog wat vaseline op de vlek en laat dit een tijdje intrekken. Wil je ermee slapen? Draag er dan bijvoorbeeld een hoofdband over, om te voorkomen dat de vlekken op je kussens terechtkomen.

Make-up remover

Make-up remover is niet alleen goed om je make-up te verwijderen, maar kan ook haarverfvlekken doen verdwijnen. Doe wat remover op een wattenschijfje en scrub over de vlek heen. Wacht vijf minuten voordat je de plek afspoelt met warm water.

Babyolie of olijfolie

Ook babyolie of olijfolie kan wonderen doen bij het verwijderen van haarverfvlekken. Je hebt hier echter wel een goede portie geduld voor nodig. Het is namelijk het beste om de olie minstens acht uur in te laten trekken. Wil je de olie vervolgens afspoelen? Dan doe je dat het best met een beetje extra zeep of shampoo.

Tandpasta en tandenborstel

Het zwaardere geschut vind je in een tandpasta en een tandenborstel. Een zachte tandenborstel werkt het beste voor deze taak. Dep wat tandpasta (geen gel-tandpasta) op de vlek en masseer dit in de huid met de tandenborstel. Na het scrubben kun je de vlek afspoelen met warm water. Is de vlek nog niet helemaal verdwenen? Herhaal dit proces dan opnieuw.

Vloeibaar wasmiddel

Ben je echt ten einde raad? Dan zou ook vloeibaar wasmiddel je kunnen helpen. Pas wel op, want wasmiddel is natuurlijk niet bedoeld om rechtstreeks op de huid aan te brengen. Het kan dan ook irritatie veroorzaken. Wil je toch een poging wagen? Gebruik dan het liefst een vloeibaar wasmiddel zonder parfum. Dep een klein beetje wasmiddel op de vlek. Veeg vervolgens lichtjes met een nat washandje over de vlek heen om het wasmiddel in te laten werken. Laat het even intrekken voordat je het wasmiddel – en de haarverf –wegveegt.

Lees ook: Stappenplan: zo knip jij je eigen haar als het nét iets te lang is

Bron: Foreo, Tips en Weetjes | Beeld: Pexels