Recept: no bake Nutella cheesecake met Oreo-bodem

nutella cheesecake

Je hebt geen oven nodig om deze heerlijke cheesecake te maken

Elke dag is een dag voor Nutella, als je het ons vraagt. Smeer het op je brood, op pannenkoeken of pak uit met een heuse cheesecake. Voor deze heerlijke Nutella cheesecake mét Oreo-bodem heb je niet eens een oven nodig. Enkel een portie geduld (én een flinke pot Nutella, natuurlijk). 

Dit heb je nodig

Voor de Oreo-bodem:

  • 250 gram Oreo’s, gekruimeld (zo’n 25 koekjes)
  • 57 gram boter, gesmolten

Voor de cheesecake:

  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram + 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 450 gram Nutella
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel gelatine
  • 59 milliliter water
  • 240 milliliter slagroom

Voor de ganache/topping (optioneel):

  • 80 gram halfzoette chocolade
  • 60 milliliter slagroom
  • 12 stuks Ferrero Rocher

Zo ga je te werk

Voor de bodem:

  • Giet de gesmolten boter bij de gekruimelde Oreo-koekjes. Meng dit goed door elkaar.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van een bakvorm (23 cm) met bakpapier en doe hier vervolgens de verkruimelde Oreo-koekjes bij in. Verdeel dit mengsel evenredig over de bodem en druk stevig met de achterkant van een lepel aan. Zet in de koelkast.

Voor de cheesecake:

  • Giet het water bij de gelatine en roer goed door. Zet opzij.
  • Meng met een elektrische handmixer de roomkaas, het vanille-extract en de suiker door elkaar.
  • Voeg vervolgens de Nutella toe aan het roomkaasmengsel en meng dit goed door elkaar.
  • Zeef de cacaopoeder door het Nutella-roomkaasmengsel. Meng eerst met een spatel en vervolgens met de handmixer.
  • Smelt de gelatine in de magnetron, ongeveer 15 seconden of tot vloeibaar.
  • Mix de slagroom, niet te stijf. Als je wat op je lepel neemt, moet het mengsel er nog van af vallen.
  • Meng de gelatine door het Nutaella-roomkaasmengsel. Meng vervolgens ook de room hierdoor.
  • Giet het roommengsel in de bakvorm en verdeel evenredig.
  • Laat de cheesecake ongeveer 4 tot 6 uur in de koelkast staan om stevig te worden.

Voor de ganache (optioneel):

  • Gooi de chocolade bij de slagroom en smelt dit in de magnetron. Roer dit goed door.
  • Giet de gesmolten chocolade over de cheesecake.
  • Haal de bakvorm en het bakpapier om de cheesecake weg.
  • Decoreer de cheesecake met Ferrero Rocher.

En dan is je Nutella cheesecake helemaal klaar! Snijd er een grote punt uit en geniet ervan!

Lees ook: Recept: Nutella marshmallow brownies

Bron: My Sweet Ambitions | Beeld: Videostill My Sweet Ambitions