Is haarolie een essentieel product voor je haarverzorgingsroutine?

haarolie

Of kun je het beter overslaan en andere producten gebruiken?

We weten dat een haarolie ervoor kan zorgen dat je manen prachtig gaan glanzen. Maar als je al meerdere producten voor je haar gebruikt, kan de olie het juist verzwaren. Daarom vragen we ons af: heeft je haar baat bij een behandeling met een haarolie?

Zo werkt het

First things first: we weten dat haarolie zorgt voor een glanzend effect en dat het pluizig haar tegengaat, maar hoe werkt een haarolie nu precies? Nou, dat hangt er ook nog van af. Haarolie brengen de meesten aan na het douchen, zo’n 30 tot 60 minuten nadat het haar is gewassen. Het kan ook als een treatment in het haar worden aangebracht, maar dan is het wel belangrijk dat je het grondig uitspoelt. De meeste mensen gebruiken het als een stylingproduct na hun haarwasritueel.

De techniek

Hoe vaak je een haarolie het beste kunt gebruiken? Dat hangt af van je natuurlijke haar. De vuistregel is om dit een tot twee keer per week te doen (dus eigenlijk wanneer je het hebt gewassen). De haarolie voedt je lokken dan, zonder het te veel te hydrateren. Lees: zonder dat de olie ervoor zorgt dat je haar er vettig uitziet.

Je kunt haarolie het beste in vochtig haar aanbrengen. In dit geval hechten de oliën zich het beste aan de haarschacht. En dat wil je, want op deze manier kun je voorkomen dat je haar gaat pluizen wanneer het volledig is opgedroogd. Maar ook als je haar al droog is, kun je nog steeds haarolie in je manen aanbrengen. In dit geval zorgt een vleugje hiervan ervoor dat je haar er glanzend en gevoed uitziet. Dus ja, het kan lonen om haarolie in je haarverzorgingsroutine op te nemen.

Welke olie werkt het beste?

Er zijn zoveel oliën op de markt, da’s best lastig kiezen. Het is daarom belangrijk om je eigen haar goed te kennen. Heb je droog, kwetsbaar en pluizig haar? Dan is arganolie een goede match met jouw lokken. Deze olie bevat veel linolzuur, oliezuur en vitamine E, die helpen om het haar te voeden en te beschermen. Olijfolie is ook een populair ingrediënt in haaroliën, vanwege zijn hydraterende en versterkende eigenschappen. Daarmee is het ideaal voor dik en droog haar. Tot slot heb je ook nog tea tree oil, een olie die geschikt is voor alle haarsoorten.
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Marie Claire | Beeld: Unsplash, Antonio Gabola