10 kapsels om de hittegolf in stijl door te komen

6. Sjaaltjes maken het af

Een zomers kapsel hoeft niet moeilijk te zijn. Met leuke haaraccessoires geef je heel eenvoudig een leuke twist aan simpele haarstijlen. Maak je bijvoorbeeld een lage staart? Trek hem een beetje los voor een messy effect en knoop er een sjaaltje omheen.

7. Half vlecht, half staart 

Voor dit kapsel moet je kunnen invlechten. Ben je daar geen held in? Online zijn heel veel video’s te vinden waarin het duidelijk wordt uitgelegd. Maak een middenscheiding en vlecht je haar links en rechts in tot de onderkant van je hoofd. Ze de vlechten vast met een elastiekje en je bent klaar! Je kunt de elastiekjes verbergen door een plukje haar om het elastiekje heen te draaien en dit vast te zetten met een schuifspeldje.

8.De old school knot

Een van de makkelijkste kapsels: de knot. Altijd goed, vooral tijdens extreem warme dagen. Maak de knot lekker hoog, zodat je geen last hebt van haar in je gezicht en nek. Door een scrunchie of bandana om de knot te doen, maar je het geheel iets opvallender. Ze zijn er in talloze kleuren en printjes, dus er zit altijd iets bij.

9. Zijwaartse vlecht

Een vlecht is altijd goed en snel te maken. Vlechten zijn er in vele variaties, zo kan je afwisselen tussen een ‘normale’ vlecht en een visgraatvlecht, vlechten naar achteren of naar de zijkant. Er zijn genoeg opties! Voor deze haarstijl maak je een twist aan het begin van je haar, deze zet je vast met een speldje. Maak een vlecht naar de zijkant en zet hem op een aantal plekken vast met een klein, doorzichtig elastiekje.

10. Bandana variaties

De bandana is al jaren een bekend haaraccessoire. Je kunt hem op diverse manieren stijlen. Knoop hem als een haarband om je hoofd of juist om een vlecht of staart. Je kunt een bandana zelfs meevlechten voor een leuk effect. Een nieuwe trend is om je bandana op onderstaande manier op je hoofd te knopen. Hiervoor vouw je de bandana in een driehoek. Plaats hem op je hoofd met de punt naar beneden en knoop de uiteinden vast aan de onderkant van je haar. Dit kun je doen met los haar of bijvoorbeeld met een lage knot.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit kapsel past het beste bij de vorm van je gezicht

Bron: Pinterest | Beeld: Pinterest, Pexels