Dit zegt je favoriete kledingkleur over je persoonlijkheid, klopt het bij jou?

kleur
Draag je graag zwart? Dit zegt het over je karakter

De een hult zich graag in lichte kleuren en weer een ander hijst zich in donkere kleuren. Bij de een hangt de kledingkast vol met zwarte truien en bij weer een ander hangt er een scala aan kleuren in de kast. Het is een kwestie van smaak welke kleur je het liefst draagt, maar wist je dat het ook veel over je persoonlijkheid zegt?

Welke kleur draag jij vaak?

De kleur
Kleur zegt veel over je hoe jij je voelt. Je zou het niet zeggen, maar op basis van een kleur kun je uitdrukken dat je zelfverzekerd bent of juist wat onzeker. Draag jij graag zwart of juist blauw? Dít zegt het over je persoonlijkheid.

Blauw
Deze kleur straalt kalmte uit en dat geldt ook voor jou. Als je graag blauw draagt ben je een creatief, positief en loyaal persoon. Je leeft volgens je eigen regels en je eigen waarheid. Mensen die blauw dragen denken voor zichzelf, zijn slim en grappig en zijn bovendien zelfstandig.

Grijs
Als je graag grijze kleding draagt sta je neutraal in het leven. Je bent iemand die van orde houdt en die helemaal niet tegen een chaotische werkomgeving kan. Je bent praktisch ingesteld, een harde werker en een eerlijk persoon. Je kunt je emoties van je verstand scheiden, waardoor je goed bent in de knoop doorhakken.

Zwart
Hoewel zwart officieel geen kleur is, noemen we het voor het gemak wel even een kleur. Zwart werd vroeger geassocieerd met rouwen. Anno 2017 wordt deze kleur geadoreerd in de mode. Zwart staat symbool voor een sterke vrouw die elegant en verfijnd is en stevig in haar schoenen staat.

Bruin
Als je graag bruin draagt ben je een nuchter persoon. Mensen die zich graag in deze aardse kleur hullen zijn stabiel, slim en zijn personen op wie je altijd kunt bouwen. Deze mensen maken hun beloftes altijd waar.

Rood
Iemand die rood draagt, staat graag in het middelpunt. Mensen die deze vurige kleur graag dragen zitten vol energie en zijn zelfverzekerd. Ze hebben lef en genieten met volle teugen van het leven.

Oranje
Oranje staat symbool voor nieuwe kansen. 
Je bent positief, zit vol energie en je bent een echte sfeermaker. Daarnaast ben je een warm persoon en ambitieus. Je wordt door andere gezien als een loyaal persoon en iemand met wie je een leuke tijd kunt hebben. 

Roze
Roze wordt gezien als een vrouwelijke kleur, maar het is veel meer dan dat. Je bent iemand die goed in haar vel zit en zichzelf goed kent. Roze is de kleur van onvoorwaardelijke liefde, daarnaast ben je iemand die met haar positiviteit iemand een goed gevoel kan geven.

Paars
Deze kleur staat symbool voor een goed leven. Je hebt het zowel financieel als persoonlijk goed voor elkaar. Je bent een persoon die op haar gevoel vertrouwt en je bent heel artistiek.

Geel
Wanneer je deze kleur graag draagt ben je een vrolijk en optimistisch persoon. Ook lukt het je elke keer weer om anderen te motiveren. Je bent intelligent en zit altijd vol inspiratie voor creatieve projecten of je werk.

Wit
Wit staat symbool voor een nieuw begin. Als je ’s ochtends een witte broek of shirt uit de kast trekt, heb je het gevoel dat je de dag begint met een schone lei. Ook heb je een frisse en optimistische blik op de nieuwe dag. Ook staat de kleur voor balans, harmonie en moed.

Groen
Deze kleur wordt geassocieerd met vrijgevigheid en een jonge geest. Mensen die deze kleur vaak dragen zijn charismatisch en geven veel om de gevoelens van anderen.

Lees ook: dit bedrag aan ongedragen kleding hangt er in je kledingkast

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Your Tango, Empower | Beeld: Unsplash