Zo verwijder je hardnekkige make-upvlekken uit je kleding

Make-upvlekken kleding

Maak je kleding in een handomdraai weer blinkend schoon

Foundationvlekken in je favoriete shirtje en rode lipstick op die witte blouse. Zucht! Altijd jammer wanneer je de kleding die je net hebt aangetrokken alweer in de wasmand moet gooien. Gelukkig is dat met deze tips verleden tijd en kun je vervelende make-upvlekken snel en makkelijk uit je kleding verwijderen.

Zo red je je kleding van een enkeltje wasmand.

Oogmake-up

Mascara, eyeliner, oogschaduw en wenkbrauwpoeder staan leuk op je ogen, maar iets minder leuk op je kleding. Ze bevatten veel vetten, waardoor gemakkelijk hardnekkige vlekken kunnen ontstaan. Heeft je oogmake-up afgegeven op je truitje? Laat de vlek dan -hoe raar het misschien ook klinkt- even drogen. Wanneer je op de vlek gaat wrijven terwijl hij nog vochtig is, verspreid je het vet alleen maar en ontstaat een nog grotere vlek. Is de vlek droog, dep er dan een beetje schoonmaakmiddel op dat bedoeld is om vet te verwijderen, zoals afwasmiddel of shampoo. Is de vlek daarna nog steeds zichtbaar? Dep dan een beetje make-up remover (op waterbasis) op de vlek.

Foundation en poeders

Heb je per ongeluk foundation op je broek gemorst? Foundationvlekken zijn één van de hardnekkigste en kun je het beste verwijderen met water en azijn. Meng dit door elkaar en dep met een doekje op de vlek. Ook shampoo en scheerschuim zouden helpen om de vlek te verwijderen. Gebruik je een foundation op poederbasis? Zuig de bovenste laag dan eerst weg met de stofzuiger en dep vervolgens met make-upremover op de vlek.

Lipstick

Bij vlekken van lipstick kun je beter geen water gebruiken. Dit maakt de vlek namelijk alleen maar groter en het zorgt ervoor dat de kleur sneller intrekt. Dat wil je natuurlijk niet! De truc is om een klein beetje pure alcohol op een watje te druppelen en dit op de vlek te deppen. Een laagje Vaseline zou ook helpen.

Lees ook: Werkt je vochtinbrengende crème niet goed? Wellicht breng je ‘m verkeerd aan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels