Met dit simpele trucje kun je afvallen tijdens het slapen

trucje afvallen slapen

Het gaat slechts om een kleine aanpassing in je slaapkamer

Gewicht verliezen door te slapen, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan een simpel trucje ervoor zorgen dat je afvalt terwijl je onder de wol ligt. Hiervoor hoef je maar een enkele aanpassing te doen in je slaapkamer, die bijna geen moeite kost. Nu moet je natuurlijk niet meteen denken dat je door dit trucje kilo’s aan gewicht kwijt zult raken en vijf kilo lichter weer opstaat. Maar hé, alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

Je metabolisme krijgt er een flinke boost van!

Temperatuur

De truc is om de temperatuur in je slaapkamer omlaag te brengen. Bij een temperatuur tussen de 15,5 en 19,4 °C krijgt je metabolisme namelijk een boost. Dit zorgt ervoor dat je 7 procent meer calorieën verbrandt dan bij een hoge temperatuur. Klinkt niet veel? Wel als je het op jaarbasis berekent, dan levert het je namelijk 12.000 extra verbrande calorieën op. En dat door te slapen!

Metabolisme

Afvallen door een koude slaapomgeving klinkt misschien wat vergezocht, maar eigenlijk is het best logisch. Ons lichaam moet ineens harder werken om warmte vast te houden een comfortabele lichaamstemperatuur van 37 graden te bewaren. Dit vergt energie, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Melatonine

Ook onze melatonineproductie gaat omhoog door in een koudere omgeving te slapen. Je produceert meer van dit anti-verouderingshormoon en dat zorgt ervoor dat we minder snel zichtbaar verouderen. Ook zou je minder kans hebben op ziektes als Diabetes type 2 door in een koude kamer te slapen.

Lees ook: Door deze simpele aanpassingen wordt het een stuk makkelijker om van die snacks af te blijven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels