Man is helemaal klaar met de lange haren van zijn vrouw en vraagt om advies

lange haren

‘Ons leven wordt overheerst door haar haar’

Wouter* is he-le-maal klaar met het haar van zijn vrouw Nadia. Hij vindt dat ze er te veel tijd aan besteedt, dat ze er niet netjes mee is, en dat ze er veel te veel geld aan uitgeeft. Hij weet alleen niet of zijn frustraties terecht zijn en vraagt om advies.

Harig probleem

Wouter is inmiddels al zeventien jaar samen met zijn vrouw Nadia. “We zijn hartstikke gelukkig, maar ik heb één probleem: haar haar”, legt hij uit op Reddit. “Ze had jarenlang een heel kort kapsel, tot haar kin ongeveer. Maar ze is het ongeveer drie à vier jaar geleden begonnen het uit te laten groeien en heeft ze heel vol, lang haar tot het midden van haar rug.” Wel wil Wouter duidelijk maken dat hij geen problemen heeft met de stijl van haar haar. “Ik probeer haar absoluut niet te vertellen wat voor kapsel ze moet dragen”, schrijft hij. “Maar het gaat om het praktische gedeelte.”

Kopzorgen

Maar wat Wouter dan wél wil, is dat Nadia anders met haar haar omgaat. Zo is hij eindeloos gefrustreerd door alle tijd en geld die ze eraan besteedt. “Vroeger duurde het drie kwartier voor ze klaar was ’s ochtends. Nu staat ze ongeveer twee en een half uur vroeger op dan ik om haar haren te doen.” Nu is dat nog de minste van Wouters zorgen. “Ze is dan in de badkamer bezig met föhnen, stylen, vloeken omdat ze niet tevreden is, en begint dan weer van voor af aan. Ik krijg alles mee en lig er wakker van”, legt hij uit. Bovendien blijft Nadia de hele dag bezig met haar haar. “Als we een film kijken, loop ik soms even naar het toilet zodat ik me niet aan haar hoef te ergeren. Ze doet haar haar in een knot. Haalt het weer los. Rolt het op. Over de ene schouder. Over de andere schouder. In een staart. Weer los. Ik word er gestoord van.”

Huis en haar(d)

Ook vertelt hij dat Nadia flinke kosten maakt met alle haarproducten die ze koopt. “Onze badkamer staat vol met shampoos en conditioners en sprays die ze dan probeert, waar ze niet tevreden over is, en vervolgens half gebruikt laat staan.” Zo zorgt Nadia’s haar voor flink wat kopzorgen. Ten slotte is Wouter niet te spreken over de hoeveelheid haren die hij thuis regelmatig aantreft. “Ze haart meer uit dan onze husky!” schrijft hij gefrustreerd. De haren liggen door het hele huis en Nadia lijkt zich daar totaal niet van bewust. Ook legt hij uit dat hij haar tegenkomt op plekken waar hij het absoluut niet verwacht. “Ik bereikte ongeveer mijn breekpunt toen we intiem met elkaar waren en ik een hele dot haar diep tussen haar billen wegtrok. Daarmee was de passie wel gedaan voor die avond.”  Kortom: Wouter weet niet meer wat hij nu moet. Daarom vraagt hij om advies: hoe spreekt hij Nadia aan op haar haar, zonder het gevoel te geven dat hij haar uiterlijk probeert te controleren?

*Wouter is niet de echte naam van de man. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam ThrowRAWifeHair.

Lees ook: ‘Mijn stiefmoeder eist dat ik mijn haar kort knip voor haar bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Yoann Boyer