Nare geurtjes? Met deze snel gemaakte geurzakjes kom je ervan af

geurzakjes

Makkelijk, snel, en helemaal niet duur!

Hoe heerlijk is het om altijd een klein beetje geur om je heen te hebben waar je blij van wordt? Natuurlijk kun je uitgebreid sprayen met een kamerspray of geurkaarsjes aanzetten, maar dat werkt niet in alle situaties. Voor al die gevallen zijn deze geurzakjes een handige uitkomst!

Geurzakjes maken

Of je nu een muffe kledingkast hebt of een nieuwe auto waar je de geur maar niet uitkrijgt, het kan je humeur flink verpesten. Wie wil er nu immers kleding aantrekken die groezelig ruikt, of een reisje maken met de doordringende geur van kunststof en rubber? Natuurlijk kun je een kamerspray proberen, of wierook, of geurzakjes kopen. Maar het is zoveel fijner om je eigen geurzakjes te maken – dan heb je van A tot Z de touwtjes in handen. En als de boel klaar is heb je er maandenlang geen omkijken naar.

De benodigdheden

Je hebt er maar drie dingen voor nodig: wattenballetjes, een fijne geurolie naar keuze, en van die kleine organza zakjes. Wattenballetjes en geurolie kun je beiden vinden bij de meeste drogisterijen. Voor die organza-zakjes kun je terecht bij winkels met willekeurige huishoud- en feestspullen. Je hebt zelf de regie over hoeveel zakjes je wilt maken en wat voor geur je die precies wilt geven.

Zo maak je de geurzakjes

Pak een stuk of vier van de balletjes watten. Doe op elk bolletje een of twee drupjes van de olie. Doe de bolletjes vervolgens in een organza-zakje en knoop deze stevig dicht. Herhaal tot je genoeg zakjes hebt gemaakt voor waar je ze wilt gebruiken.

Inspiratie

Weet je nog niet helemaal zeker hoe je dit wilt aanpakken? Begin dan eens met een paar lavendel geurzakjes en bewaar deze bij je beddengoed of nachtkleding. De geur van lavendel is voor veel mensen rustgevend en kan bevorderlijk zijn voor je nachtrust. Ook bestaan er bijvoorbeeld geurolies die ruiken naar koffie. Maak hier een paar zakjes van en stop deze in je auto – bijvoorbeeld onder de stoel, in het handschoenenkastje, etc. Als je ’s ochtends in de auto stapt om op weg te gaan naar je werk word je direct lekker wakker! Ook kun je geuren combineren tot je jouw perfecte combinatie hebt gevonden. Binnen no-time ruikt alles helemaal fris!

Lees ook: Good to know: de geur van je partner kan stress verminderen

Bron: One Good Thing | Beeld: Pexels, Mareefe