‘Mijn stiefmoeder eist dat ik mijn haar kort knip voor haar bruiloft’

bruiloft

Cassie weigert het verzoek van haar stiefmoeder in acht te nemen

Cassie’s* vader gaat binnenkort opnieuw trouwen met zijn verloofde, Alice. En hoewel Cassie daar vrede mee heeft, heeft haar stiefmoeder een wel heel vreemd verzoek gedaan voor de bruiloft. Ze eist namelijk dat Cassie haar haren kort knipt… Cassie weigert dat te doen en vraagt advies op het anonieme platform Reddit.

Beleefd

“Mijn vader en Alice gaan in november dit jaar trouwen”, begint Cassie haar verhaal. “Ik heb Alice nooit echt leuk gevonden, omdat ik vind dat ze mijn moeder te snel heeft vervangen. Mijn moeder is twee jaar geleden aan kanker overleden en Alice en papa zijn acht maanden daarna begonnen met daten. Ik probeer zo beleefd mogelijk tegen haar te zijn als ze in de buurt is of een gesprek met me begint. Pap heeft me nooit gedwongen om een band met haar te hebben en ik kan ook zien dat ze niet geïnteresseerd is om er een te hebben”, legt Cassie uit.

Eisen voor de bruiloft

“Nadat ze verloofd waren, benaderde Alice me en zei ze dat we moesten praten”, vervolgt Cassie haar verhaal. “Ze zei dat ze een duidelijke visie heeft over hoe ze haar bruiloft wil en dat ik me daaraan moet houden. Ik kon me daarin wel vinden en vroeg haar hoe ik daarbij kon helpen. Toen kwam er een hele lijst met eisen: ‘Ten eerste, wil ik dat je je haar kort knipt; ten tweede mag je geen hakken dragen en als laatste draag je alleen lichte make-up en geen nepwimpers. Oké?'”

Egoïstisch

Cassie was het daar niet helemaal mee eens. “Ik liet haar uitpraten voordat ik antwoordde. Ik zei dat ik het tweede en derde wel kan doen, maar dat ik mijn haar niet zal afknippen. Mijn moeder hield van mijn haar en heeft me geholpen het dik en gezond te laten groeien. Ik heb mijn blonde golvende haar van mijn moeder dus dat wil ik graag zo houden. Mijn stiefmoeder beschuldigde me ervan dat ik haar wilde ‘overtreffen’. Ik zei dat dat niet mijn bedoeling was en dat ik het oneerlijk vond, omdat ik weet dat zij die eisen niet aan haar andere vrouwelijke gasten stelde. Toen noemde ze me een egoïstische snotaap en zei ze dat ze mijn vader zou vertellen hoe ik haar ‘niet respecteerde'”.

Belachelijk

Toen ging het van kwaad tot erger, want ook Cassie’s vader eiste dat ik mijn haar moest afknippen, ‘omdat het toch wel weer aan groeit’. “Ik zei dat haar verzoek belachelijk is en dat ik liever niet op hun bruiloft kom dan dat ik mijn haar afknip.” Cassie zit nu in dubio, omdat ze weet dat haar vader haar graag op de bruiloft wil hebben, maar haar haren terug laten groeien duurt echt heel lang. Wat moet Cassie doen volgens jou?

*Cassie is niet de echte naam van de vrouw. Ze deelt haar verhaal op het anonieme platform Reddit onder de naam Throwracuriousgal.

Lees ook: Aha! Dit is het beste moment van de dag om nieuwe schoenen te kopen

Bron: Reddit | Beeld: Pexels