‘Mijn man heeft mijn oogschaduw weggegooid en weigert ervoor te betalen’

oogschaduw weggegooid

‘Hij zei dat hij me al gewaarschuwd had over mijn ongepaste oogschaduw’

De dertigjarige Catelijne* is een aantal jaren getrouwd met Mike. Sinds kort draagt ze regelmatig oogschaduw, maar Mike is niet over haar beauty-keuzes te spreken. Dit escaleert volledig wanneer blijkt dat hij haar oogschaduw-paletten heeft weggegooid. Catelijne eist dat hij haar terugbetaalt voor de make-up, maar Mike wil hier niets van weten. Ze vraagt Reddit om advies: zit zij fout, of moet Mike haar netjes compenseren?

Oogschaduw

“Ik heb lange tijd allerlei huidproblemen gehad”, begint Catelijne haar bericht op Reddit. “Pas sinds kort kan ik eindelijk make-up dragen”, legt ze uit. En daar is ze erg blij mee. Haar man Mike is er minder enthousiast over. “Hij gaat ermee akkoord, maar noemt mijn oogschaduw-keuzes ‘wild’ en ‘ongepast’. Hij zei me dat ik er beter mee kon dimmen, voordat ik vreemden het ‘verkeerde idee’ zou geven. Met andere worden: ik zou er hoerig uitzien”, deelt ze. “Ik heb erover nagedacht, maar hij wilde dat ik alleen de ‘nude’ tinten zou gebruiken en blauw, rood, paars, en andere lichte kleuren achterwege zou laten. Ik heb geweigerd”, legt Catelijne uit.

Prullenbak

Maar dat pikt Mike niet. “Gisteren ontdekte ik dat Mike alledrie mijn paletten oogschaduw had weggegooid”, vervolgt Catelijne haar verhaal. En zoals elke make-up-liefhebber weet: zo’n palet is niet goedkoop. “Hij zei dat hij het had gedaan omdat ik ‘ongepaste’ kleuren droeg toen we bij zijn ouders langsgingen. Ik riep dat hij er van af had moeten blijven, maar hij claimde dat hij me al gewaarschuwd had en dat ik het had kunnen verwachten”, briest Catelijne.

Vergoeden

“Ik zei dat dit bizar was en dat ik verwachtte dat hij elk weggegooide palet zou vergoeden. Niet alleen dat: ik wil dat hij elk palet met exact dezelfde kleuren opnieuw voor me haalt. Maar Mike zei dat het mijn schuld was dat ik hem genegeerd had en weigerde te luisteren. Hij zei dat ik er als een clown uitzag en hem voor schut zette”, schrijft Catelijne.

“Volgens Mike maak ik van een mug een olifant, en moest ik maar gewoon naar zijn advies luisteren of de kleurloze oogschaduw dragen. Had ik dan echt naar hem moeten luisteren? En is het zo raar dat ik wil dat hij me betaalt voor de paletten?” Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam throw65687.

Lees ook: ‘Mijn verloofde is kwaad omdat ik mijn hakken uitdeed bij ons verlovingsfeest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Tom Swinnen