Máxima steelt de show in ‘gerecyclede’ groene japon

Onze koningin weet wel hoe ze goed voor de dag moet komen

Koningin Máxima is op dit moment samen met koning Willem-Alexander in Dublin voor een driedaags staatsbezoek aan Ierland. De eerste dag van het bezoek sluiten de Royals af met een staatsbanket in het presidentieel paleis. Daar verscheen onze koningin in een prachtige groene jurk. Om door een ringetje te halen!

Waar ze ook gaat, Máxima is altijd stijlvol en elegant gekleed.

Nationale kleur

Niemand hoeft onze koningin uit te leggen hoe ze een fashion statement moet maken. Gehuld in een schitterende japon van Jan Taminiau met off-shoulder halslijn en 3D-bladeren van chiffon en kant, verschijnt de vorstin bij het staatsbanket. En dat alles in de nationale kleur van Ierland: groen.

Gerecycled

De Nederlandse Royals zijn erg milieubewust. Daarom ‘recyclede’ de echtgenote van Willem-Alexander haar smaragdgroene jurk, die ze eerder in 2017 al droeg tijdens een staatsbezoek aan Portugal. Ook werd de jurk al uit de kast gehaald voor het huwelijk van goede vriendin Marianna Goulandris in Londen.

Gouden ringen

Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Ierland werd Máxima gespot in een beigekleurige outfit, ontworpen door de Deens-Nederlandse Claes Iversen. De chique look is versierd met gouden ringen langs de mouwen en wordt afgemaakt door een gouden metallic ceintuur. Als ‘finishing touch’ koos Máxima voor een clutch van Begum Khan en metallic hakken van Jimmy Choo, die ze vorige maand ook al eens droeg.

Lees ook: Deze jurk van koningin Máxima is verkozen tot haar mooiste japon van 2018

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RVD, fotograaf: Jeroen van der Meyde