Model hoort dat ze in levensgevaar verkeert en gooit het roer drastisch om

model

‘Liever geen model, dan een ongezond model’

Dat het modewereldje niet altijd heel prettig en gezond is, wisten we al. Hier kwam het Noorse model Karoline ook achter. Ze werd op het matje geroepen bij de huisarts en gooide toen het roer volledig om. 

Karoline was zo ongezond dat ze een gevaar was voor zichzelf.

XXS
Als tiener werd Karoline op straat ontdekt. Ze was danseres en maakte een carrièreswitch naar het modellenbestaan. Ze liep shows voor Armani en Galliano, maar toen ze plotseling bij de huisarts geroepen werd, kreeg ze de schrik van haar leven. Ze was veel te dun en dat bracht veel risico’s met zich mee. Zo zou het gevaarlijk zijn voor haar hart. Ze was in korte tijd veel afgevallen en had nog maar maat 34 (xxs). “Toen ik naar de dokter ging vertelde ze me dat mijn ondergewicht veel risico’s met zich meebracht, voor onder andere mijn hart. Daar schrok ik van, want ik had me tot dat moment nooit ongezond gevoeld. Ik volgde haar advies op en kwam een paar kilo aan”, vertelt ze aan DailyMail.

Tokio
Ze moest voor een opdracht naar Tokio, waar het schoonheidsideaal nog strenger en extremer is. “Alhoewel ik ondergewicht had, vroegen ze me om nog meer af te vallen.” Dat was de druppel voor Karoline. “Het voelde zo verkeerd. Ik voelde me net wat beter over mezelf, en daar was ik heel erg blij mee. Maar zij wilden dat ik dat gevoel -waar ik zo hard voor had geknokt- weer kwijt zou raken.”

Plussize
Dit ging haar allemaal ter ver dus ze hakte de knoop door om de mode-industrie te verlaten. Ze is blij met de verandering in modeland: er is meer vraag naar plussize modellen en dat doet ze nu. “Nu kan ik als plussize model wel gezond zijn én mijn modellenwerk behouden.”

Karoline toen:

Karoline nu:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Glamour | Beeld: Instagram