Oké, dan… Op deze dag van de week zien we er het slechtst en het oudst uit

slechtstNee, het is niet op maandag

De dag na het weekend is er een waarop we onszelf toch wel een beetje zielig vinden. Uit bed komen is lastiger dan normaal en aan ons uiterlijk besteden we dan minimale moeite. Je zou bijna denken dat dit dan ook de dag is waarop we er het slechtst uitzien, maar blijkbaar zitten we daar hartstikke naast…

Op deze dag zien we er het minst appetijtelijk uit.

Impact van het weekend
Je zou denken dat je er op maandag minder goed uitziet dan normaal. Is het niet de maandag? Dan zal het wel tijdens de zondagse brakdag zijn. Niets is echter minder waar. Uit onderzoek van het beautymerk St. Tropez blijkt dat mensen er op woensdag het slechts én oudst uitzien. De verklaring hiervoor is best logisch. De impact van het weekend is op deze dag namelijk pas écht te zien.

Minder slaap
Het effect van minder slaap, meer drankjes en meer vette snacks is pas 72 uur na het weekend te zien. Daarom zien we er op woensdag vaak minder goed uit. Daarnaast slapen vrouwen de nacht van zondag op maandag het slechts. Dit slaaptekort is juist na 48 uur het beste te zien. Dus hiermee kom je ook weer uit op de woensdag.

Nóg erger
Houdt het daar op? Nee, helaas. Woensdag is ook de dag waarop de werkstress het grootst is en waarop we sneller naar fastfood grijpen dan andere werkdagen. Lekker dan. Vind je de woensdag écht een verschrikkelijke dag? Dan helpt een potje relativeren je misschien met deze vervelende dag. De dag na woensdag is het namelijk alweer donderdag en de dag daarna breekt het weekend bijna aan! Nog even volhouden dus.

Lees ook: Slaap jij de laatste tijd ook zo slecht? Dat is normaal voor deze tijd van het jaar

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels