Openhartig: ‘Ik wil niet naar de bruiloft van mijn beste vriendin’

bruiloft-beste-vriendin

‘Ze zei dat een echte vriendin dit verzoek zou accepteren’

Wanneer je gaat trouwen wil je uiteraard dat al je geliefden daar bij zijn: je familie, je vrienden en uiteraard je beste vriendin. Carla* twijfelt om naar de bruiloft van haar beste vriendin te gaan omdat ze een ‘belachelijk verzoek’ heeft gekregen. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal. 

Onzeker over litteken

“Ik ben al jaren bevriend met Tessa en help haar enorm mee met de bruiloft. Soms vraag ik er zelfs vrij voor om haar te helpen”, begint de vrouw haar verhaal. Carla is een visagist en draagt daarom altijd make-up. “Ik heb meer zelfvertrouwen als ik make-up draag en vind mezelf aantrekkelijk met make-up. Dit komt door een litteken dat ik op mijn gezicht heb. Door make-up kan ik het litteken verbloemen waardoor je dat niet meer ziet. Als ik geen make-up draag ben ik onzeker en ga ik liever nergens naartoe”, legt Carla uit.

Jaloezie

Tessa is heel jaloers op het talent van Carla en deelt dit ook met iedereen: “Tessa is het met mij eens dat ik aantrekkelijker ben met make-up. Wanneer ze ziet dat iemand interesse in mij toont, steekt ze niet onder stoelen of banken dat ik er zonder make-up helemaal niet zo aantrekkelijk uit zie. Zo zegt ze tegen anderen ‘Je moet haar eens zonder make-up zien.’ of ‘Het kan worden weggeveegd, hoor.’ wanneer een man mij mooi noemt.” Tessa heeft vroeger haar excuses aangeboden voor haar gedrag, en zei toen dat het door haar jaloezie kwam dat ze zo deed.

Belangrijk verzoek

Maar de opmerkingen zijn altijd doorgegaan, ook tijdens Tessa’s verloving. “Persoonlijk denk ik niet dat het waar is dat ik meer aandacht van mannen krijg. Zij gaat immers trouwen, maar ik ben vrijgezel. Ze is echter wel eens de ‘lelijke vriendin’ genoemd door anderen. Hier ben ik het overigens niet mee eens”, legt Carla uit. Volgens Carla is Tessa heel onzeker en projecteert ze dit op Carla. Op een ochtend krijgt Carla een sms waarin Tessa haar bedankt voor alle hulp bij het plannen en organiseren van de bruiloft. Ook heeft ze een belangrijk verzoek: “Ze zei dat ik geen enkele make-up mag dragen tijdens haar bruiloft. Ze denkt namelijk dat ik haar anders overschaduw”, gaat Carla verder.

Beste vriendin

“Ik vertelde haar dat ik het een belachelijk verzoek vond. Het is namelijk een bruiloft, iedereen zal make-up dragen. Ik stelde zelf voor om niet op haar foto’s te komen of minder make-up te dragen en haar make-up (ik doe gratis haar make-up) opvallender te maken. Maar ze wees dit af en zei dat ik absoluut geen make-up kan dragen.” Tessa gaat nog verder, en beschuldigt Carla ervan de aandacht van haar te willen trekken op haar bruiloft. Ook zou een echte vriendin dit verzoek accepteren, en als Carla dit niet doet ze ook geen echte vriendin is.

Twijfelt om te komen

“Ze weigerde een compromis te sluiten en kon niet vertellen waarom ik de enige was die geen make-up mocht dragen. Ik vind het niet eerlijk omdat ze weet dat ik mij onzeker voel zonder make-up. We hebben de hele dag gediscussieerd, maar haar besluit staat vast”, zegt Carla. Carla twijfelt nu om naar de bruiloft van haar beste vriendin te komen omdat ze nu al weet dat ze zich niet op haar gemak gaat voelen. Wat zou jij doen?

*Carla is niet de echte naam van de schrijver. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/AITAmakeup33

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik heb een van onze bruiloftsgasten weggestuurd vanwege haar piercing’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels