Dit is waarom het schoonmaken van je stijl- en krultang belangrijk is

stijl- en krultang schoonmaken

Geef jij je stijl- en krultang regelmatig een schoonmaakbeurt?

Om het perfecte kapsel te creëeren voor bijvoorbeeld een avondje uit, pakken we er al snel de stijltang of krultang bij. Gebruik jij deze haarstylingsproducten met enige regelmaat? En maak je ze vrijwel nooit schoon? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want dit kan ten koste gaan van de gezondheid van je dierbare haren. Wij leggen je uit waarom jouw stijl- en krultang een regelmatige schoonmaakbeurt verdienen.

Beschadigt het haar

Je verwacht het misschien niet, maar je stijl- en krultang verdienen zo af en toe ook een schoonmaakbeurt, net zoals je make-upkwasten. Hier doe je je geliefde haren veel plezier mee. Haarexpert Jo Robertson legt uit dat je je haar flink kan beschadigen als je vuile apparatuur voor je haar gebruikt. Het vuil komt op de apparaten door styling- en beschermingsproducten die je in je haren sprayt voor de bescherming van de hitte. Maar ook oliën geproduceerd door onze eigen hoofdhuid kunnen vuil achterlaten op de apparaten. Genoeg reden dus om je stijl- en krultang eens grondig schoon te maken!

Stijl- of krultang schoonmaken

Hoe kun je dan het beste je apparatuur schoonmaken? Volgens Jo Robertson is het belangrijk op je stijl- of krultang ten eerste goed af te laten koelen voordat je begint met schoonmaken. “Wanneer de tang is afgekoeld, moet deze worden opgeborgen zonder de kabel om de tang te wikkelen, omdat dit de levensduur van het product verkort en de kabel na verloop van tijd beschadigt. Gebruik een licht vochtige, zachte vaatdoek of een babydoekje om je tang goed schoon te maken. Dompel de tang nooit onder in water”, aldus Robertson.

Lees ook: 8 briljante redenen waarom je Sudocrem moet opnemen in je beautyroutine

Bron: Glamour, NSMBL | Beeld: Pexels