Speelgoedfabrikant Mattel komt nu met een hele bijzondere Barbie!

Barbie

Barbie komt met een lijn voor grensverleggende vrouwen!

Speelgoedfabrikant en Barbie-producent Mattel maakte vandaag heel bijzonder nieuwe bekend. Kinderen kunnen binnenkort spelen met een Barbie met een hoofddoek. Het bedrijf voelde zich geïnspireerd door Ibtihaj Muhammed, de eerste atlete van het Amerikaanse olympisch team die sportte met een hijab.

Ibtihaj Muhammed is een Amerikaanse schermster.

Transformatie 
De Barbie-fabrikant kreeg al jaren kritiek over te voortduren, omdat ze enkel slanke Barbie’s verkochten. Het bedrijf probeert nu een inhaalslag te maken door andersoortige Barbies te produceren. Eerder bracht het Mattel al een vollere Barbie uit, die geïnspireerd was op plus-sizemodel Ashley Graham. Ook Ken heeft al een transformatie gekregen. De mannelijke Barbie is nu te krijgen met verschillende huidskleuren.

Grenzen
Schermster Ibtihaj Muhammad stond model voor de nieuwe Barbie met hoofddoek. De Barbie gaat deel uitmaken van de Shero-lijn die vrouwen eert die de grenzen hebben opgezocht en deze ook doorbroken hebben. Muhammad is supertrots dat ze de Barbie aan het publiek mocht tonen. Het duurt nog wel even tot we de Barbie zelf in onze handen kunnen houden. Pas volgend jaar herfst zal de Barbie verkrijgbaar zijn voor het grote publiek.

The first hijabi @barbie doll is red carpet ready for the Glamour Women of the Year Awards ❤️ #girlgang #barbie

Een bericht gedeeld door Ibtihaj Muhammad (@ibtihajmuhammad) op

Lees ook: Je gelooft nooit hoe deze Britse menselijke Barbie; eruitziet zónder al die lagen make-up!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Jewel