Deze foto bewijst dat vrouwelijke kledingmaten nergens op slaan

vrouwelijke kledingmaten

De ene maat 40 is de andere niet

Nieuwe kleding kopen kan soms best frusterend zijn. Waar je bij de ene kledingzaak makkelijk in een spijkerbroek in maat 40 past, krijg je in een andere winkel een broek in dezelfde maat niet eens over je knieën. Met als gevolg dat je met een rood hoofd aan de verkoopster moet vragen of ze toch een maatje groter voor je kan halen. Niet bepaald stimulerend voor je zelfvertrouwen. Dat vond ook de Schotse Chloe, die helemaal klaar is met dit grote paskamerdrama. Zij plaatste deze week een foto op Twitter van 7 verschillende broeken in dezelfde maat. Toch zie je duidelijk grote verschillen! 

Per merk kan dezelfde maat van een spijkerbroek flink verschillen in grootte.

Kledingmaten

Een spijkerbroek van dat ene merk zit perfect in maat 42, maar een broek van een ander merk in diezelfde maat krijg je niet over je heupen. Toch gek, want je kunt natuurlijk onmogelijk aangekomen zijn in die luttele minuten tussen de twee pasmomenten. Het kan je behoorlijk onzeker maken, want wat is nu echt je maat? Om nog maar te zwijgen over het vreselijke licht in het pashokje…

Frustratie

De Schotse Chloe Martin was deze kledingcrisis helemaal beu. Ze plaatste deze week een foto op Twitter van zeven verschillende spijkerbroeken die allemaal dezelfde maat (zouden moeten) hebben. ”Als je je ooit afvroeg waarom vrouwen zo gefrustreerd raken over kledingmaten: elke jeans is een maatje 12 (40 in Nederland)”, schrijft de vrouw bij de foto.

Maat groter

Chloe’s frustratie is heel herkenbaar voor veel vrouwen en haar tweet werd dan ook binnen mum van tijd meer dan honderdduizend keer gedeeld. ”Het verbaasde me dat een bericht over spijkerbroeken zo veel mensen kon bereiken, maar ik denk dat erg veel vrouwen het zat zijn om een maat groter te moeten koper, gewoon omdat de maten niet kloppen”, zo zegt Chloe tegen MetroUK.

Lees ook: Waarom je toch zwanger kunt worden terwijl je anticonceptie gebruikt 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash