‘Ik heb mijn verloofde achtergelaten na zijn driftbui om een duur horloge’

verloofde horloge

De twee botsen behoorlijk wanneer het op geld aankomt

Edith* en haar verloofde Herman hebben een gelukkige relatie. Maar Edith merkt steeds vaker dat ze problemen hebben over hun geld. Na een aantal incidenten, besluit Edith daarom haar verloofde achter te laten in een winkelcentrum wanneer hij driftig wordt om een duur horloge. Op Reddit vraagt ze of haar reactie terecht was.

Geld en spullen

“Mijn verloofde, Herman, en ik zijn nu twee jaar samen. We hebben het goed samen en kunnen eigenlijk altijd met elkaar door één deur, maar niet op financieel gebied”, legt Edith uit. Ze deelt dat zij een goede baan heeft met een flink salaris, maar dat Herman inmiddels werkloos is. Daarvoor had hij een baan die ongeveer een vijfde opleverde van Ediths loon. Maar dat weerhoudt Herman er niet van om flink geld uit te geven: “Hij houdt ervan om geld over de balk te smijten, en koopt continu dure spullen zoals horloges, gadgets, elektronica en auto-accessoires. Terwijl hij zich dat met zijn baan niet veroorloven.”

Lekker winkelen

“Sinds hij zijn baan kwijt is, gaat hij steeds met mij mee wanneer ik ga winkelen. Hij zet me dan voor het blok en vindt dat ik dure spullen voor hem moet kopen”, schrijft Edith op Reddit. Vervolgens omschrijft ze dat ze zo regelmatig voor zijn dure wensen opdraait. Als ze niet betaalt, begint Herman namelijk ontzettend te drammen. “Ik heb het er met hem over gehad. En hij zei elke keer dat hij ’toevallig’ iets zag wat hij wilde en dat hij dacht dat ik het wel kon betalen”, deelt de gefrustreerde vrouw. “Uiteindelijk heb ik een harde grens getrokken: als hij nog één keer met zo’n driftbui komt over dure spullen, dan laat ik hem direct achter waar hij staat”, stelt Edith.

Horloge voor de verloofde

Even gaat het goed, maar al snel nodigt Herman zichzelf weer uit om mee te gaan op een shopping-uitje van Edith. Eenmaal in het winkelcentrum wil Herman dat ze een sieradenwinkel ingaan, en Edith ziet de bui alweer hangen. En jawel: “Hij paste een hele poos een horloge dat meer dan $350 waard was, en bleef maar vertellen hoe mooi het ding was. Hij vroeg vervolgens of ik ervoor kon betalen, maar ik zei nee, en loog dat ik alleen maar $300 bij me had voor een vaderdagcadeautje. Vervolgens begon het drammen weer: hij zei hoe mooi het horloge was, wat een goede vondst het was, en of mijn vader dan belangrijker voor me was dan hij.”

Naar huis

“Ik zag mensen om ons heen staren omdat hij steeds harder begon te praten. Toen probeerde ik hem te vertellen dat hij moest kappen, maar hij weigerde en bleef driftig volhouden dat ik voor het horloge moest betalen. Ik ben omgedraaid, de winkel uitgelopen, in m’n auto gestapt, en naar huis gereden”, schrijft Edith.

Sindsdien hebben de twee ontzettende ruzie. “Hij ontplofte. Volgens hem was ik egoïstisch, en had ik hem voor schut gezet. Hij zei dat hij me ‘slechts’ om $350 vroeg, en liet me een notitieboekje zien waarin hij alle bedragen had opgeteld die hij over tijd van me had geclaimd. Hij zei dat hij het me allemaal ooit zou terugbetalen.”

Inmiddels begint ook Hermans beste vriend zich ermee te bemoeien, en die vindt dat Edith zich aanstelt. Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Balconies13.

Lees ook: ‘Mijn man eiste geld van mijn familie voor de ‘ervaring’ van ons tuinfeest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Gilles de Muynck