‘Ik ging bij het rivaliserende team nadat ik er bij mijn eigen werd uitgeschopt’

team

Zijn oude teamgenoten zijn nu woedend

Enzo* speelt al jaren softbal en was vorig jaar zelfs aanvoerder van zijn team. Nadat Enzo echter een blessure kreeg, besloot de coach om hem uit het team te zetten. Hierom is Enzo naar een ander team gegaan, alleen is dit team wel de grote concurrent van zijn oude club. Hij doet zijn verhaal op Reddit.

Aanvoerder

“Nadat we vorig jaar het kampioenschap wonnen met mij als captain, werden we het beste team van de competitie. Ik ging er vanuit dat ik dit jaar weer aanvoerder kon worden, maar hier dacht mijn coach anders over”, begint Enzo zijn verhaal. “Toen ik bij de try-outs kwam, kreeg ik te horen dat ik niet meer voor dit team mocht uitkomen. De reden? Ik had vorig jaar tijdens het kampioenschap een blessure opgelopen, waardoor ik mijn enkel verstuikte en de rest van de wedstrijd niet meer kon spelen. Mijn coach zei me dat ‘we niet opnieuw zo’n blessure kunnen riskeren, omdat we daardoor bijna verloren hadden.'”

Overgestapt

Enzo was woedend. “Ik was echt boos en schreeuwde tegen mijn coach. Maar ik was niet van plan om me daardoor te laten tegenhouden”, vervolgt hij. Hij praatte met zijn vriendin, die toevallig speelde bij de grote concurrent. “We hebben elkaar vorig jaar ontmoet tijdens het kampioenschap en zijn nu al zeven maanden samen”, legt hij uit. “Ze bood me een plaats in het team aan en natuurlijk was ik niet van plan nee te zeggen. Ik kwam in het team, en – geheel toevallig – de eerste wedstrijd was tegen mijn oude team. Ze reageerden geschokt toen ze mij ineens zagen bij de concurrent.”

Uiteindelijk won de nieuwe ploeg van Enzo de wedstrijd. “Mijn oude team was zo kwaad en mijn beste vriend (die nog in dat team zat) en ik kregen grote ruzie. Hij zei dat ik onze vriendschap verraden had door over te stappen. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen, want ik zit er wel mee. Is het verkeerd van mij dat ik ben overgestapt? Of sta ik in mijn recht?” Wat vind jij, heeft Enzo gelijk?

*De naam Enzo is gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Annual-Post2227.

Lees ook: ‘Mijn familie vindt het ongemakkelijk als ik over ongesteldheid praat’

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash