Welke kleur hangt er het meest in jouw kledingkast? Dít zegt het over je karakter!

Welke kleur is dominant in jouw kledingkast?

De één draagt alleen maar zwart, voor de ander kan het niet fel genoeg zijn. Kleding is ontzettend persoonlijk; iedereen heeft een andere stijl en voorkeur.  De een houdt van nonchalante en stoere items, de ander gaat voor een vrouwelijkere en chiquere outfit. Geen wonder dus dat de kleur van je kleding je veel kan vertellen over je karakter. Heb je een overheersende kleur in je kledingkast en ben je benieuwd wat dat over jou zegt? Lees dan snel verder. 

  • Rood: Rood is een signaalkleur en doet heel veel in het menselijke brein. Mensen die veel rode kleding dragen zijn niet vies van een beetje aandacht en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook straalt de kleur passie en agressiviteit uit. Wist je dat serveersters die rood dragen vaak meer fooi krijgen? Zelfs rode lipstick helpt al.
  • Zwart: Zwart is een veelvoorkomende kleur in de kledingkast. Het is veilig en je kan er de plank niet mee mis slaan. Zwart wordt vaak gelinkt aan kracht, sterkte en mysterie. Wist jij dat mensen met zwarte kleding meer kans maken bij een sollicitatiegesprek dan mensen met witte kleding?
  • Blauw: Blauw is een koninklijke kleur en wordt vaak geassocieerd met kalmte, zekerheid, comfort en vriendelijkheid. Ook zorgt deze kleur voor een positieve uitstraling en wordt het gelinkt aan competentie, intelligentie, vertrouwen en efficiëntie.
  • Roze: Uit onderzoek blijkt dat deze schattige kleur juist kracht uitstraalt. Het wordt geassocieerd met zelfstandigheid en feminisme. Ga je nu niet meteen helemaal roze kleden, dat komt dan weer anders over, maar vermijd de kleur zeker niet en lijk een echte powervrouw!
  • Grijs: De uitspraak grijze muis past heel goed bij de betekenis van deze kleur. Grijs staat namelijk voor neutraliteit en passiviteit. Je wilt geen aandacht en het liefst niet opvallen.
  • Paars: Paars staat voor luxe en stijl. Deze kleur is heel geschikt voor luxe aangelegenheden. Deze kleur draagt deze betekenis al sinds jaar en dag, omdat het geen natuurlijke kleur is. Het koste vroeger veel moeite om deze kleur te maken en daarom wordt het gelinkt aan luxe.
  • Bruin: Deze kleur wordt geassocieerd met mannelijkheid en stabiliteit. Mensen die deze kleur dragen stralen autoriteit uit en vrouwen die in een mannelijke omgeving werken dragen deze kleur vaak. Ze laten zien dat ze sterk in hun schoenen staan en niet bang zijn.
  • Groen: Groen wordt vaak geassocieerd met positiviteit, harmonie, veiligheid en vernieuwing. Daarbij is de kleur rustig voor de ogen en zal je ook rust uitstralen. Mensen kijken juist daarom graag naar mensen die groen dragen en voelen zich op hun gemak.

Wist je trouwens dat déze kleur verrassend genoeg beter afkleedt dan zwart?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Marie Claireassertief | Beeld: Reduca