Zo verwijder je hardnekkige waterproof mascara in een handomdraai

waterproof mascara verwijder handomdraai

Je wil die kostbare wimpers niet verliezen

Zwemmen, zweten en sporten: sommige vrouwen doen dit toch liever met een likje mascara op. Dat kleine zwarte laagje op je wimpers zorgt er nu eenmaal voor dat we ons nét iets minder make-uploos voelen. Kies je in de zomer voor een waterproof variant? Voorkom dat je ’s avonds als een gek je ogen begint te schrobben. Wij geven je dé manier om waterproof mascara te verwijderen – zonder dat je al je kostbare wimpers verliest. 

1. Rustig aan beginnen

Allereerst is het belangrijk te kiezen voor een make-upremover, speciaal voor waterproof make-up, gecombineerd met de meest zachte wattenschijfjes die je maar kunt vinden. Giet een flinke hoeveelheid make-upremover op twee wattenschijven en druk dit op de ogen. Houd dit ongeveer 1 minuut vast. De make-upremover moet namelijk goed z’n werk kunnen doen.

2. Voorzichtig te werk gaan

Na een flinke minuut wordt het tijd om de mascara echt te verwijderen. Wrijf met de wattenschijfjes van boven naar onder en van links naar rechts. Let op: wrijf nooit in de tegengestelde richting – tenzij je het liefst zo snel mogelijk rimpels rondom je ogen wil creëren. Giet vervolgens nog een scheut remover op een wattenstokje en wrijf ook hiermee voorzichtig over de wimpers. Zo kun je de laatste restjes nog verwijderen.

3. Verzorging is belangrijk

Moge één ding duidelijk zijn: de huid rondom je ogen is 10 keer zo dun als de huid op de rest van je gezicht. Dit betekent dat deze huid enorm gevoelig en kwetsbaar is. Voorkom het schrobben, boenen en keihard poetsen. Wrijf voorzichtig en smeer de boel na het schoonmaken in met een hydraterende oogcrème.

Lees ook: Kappers willen dat je stopt met het maken van deze 7 haarfouten

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash