Als je wittere tanden wil, dan zul je deze drankjes moeten laten staan

wittere tanden

Wittere tanden krijgen heb je zelf in de hand

Een stel witte tanden zijn helaas niet voor iedereen een gegeven. Hoe hard en vaak je ook poetst die nare gelige gloed gaat er maar niet af. Heel vervelend! Het kan echter wel opgelost worden door een aantal dingen te laten staan. Je denkt waarschijnlijk dat we het nu weer gaan hebben over koffie, zwarte thee en rode wijn, maar dat is niet het geval. Heel andere dingen bepalen de kleur van onze tanden. 

Zo krijg jij ook een stralende lach.

Limonade

Op een warme zomerdag verlang je naar iets zoets en om dan toch nog een béétje verantwoord te doen, kies je voor limonade. Slimme keuze voor je tanden? Nee. De combinatie zuur en suiker kan het glazuur van je tanden laten verdwijnen en dat komt de kleur absoluut niet ten goede.

Sportdrankjes

Hoe lekker sportdrankjes ook zijn na een flinke sessie intensief sporten, je kunt ze beter laten staan. Er zit vaak heel veel suiker in om je energiepeil weer snel omhoog te knallen, maar juist die suikers zorgen voor veel bacteriën. Die maken jouw tanden op hun beurt weer geel.

Witte wijn

Niet alleen rode wijn is slecht voor je tanden, ook witte wijn doet je tanden absoluut geen plezier. Dit geldt vooral als je het drinkt met een zuur soort eten, bijvoorbeeld pasta met tomatensaus.

Smoothies

Smoothies kunnen ook een aanslag vormen voor je tanden. Maar geen zorgen, je hoeft ze niet volledig te ontwijken. Je kunt er ook een rietje bijpakken. Op die manier ontzie je je tanden en zul je minder aanslag. De regel is: gaat het moeilijk uit je kleren? Dan krijgen je tanden ervan langs.

Lees ook: Tandenpoetsen: elektrisch of met de hand? Dit is de beste manier

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: pexels