Zo herstel je beschadigde nagels zo snel mogelijk

nagels

Er zijn meerdere dingen die je kunt doen

Gellak lijkt vaak dé oplossing voor iedereen die graag continu verzorgd uitziende nagels wil. Helaas is gellak lastig van je nagels te verwijderen. Het gevolg: beschadigde en gevoelige nagels die veel pijn opleveren. Hoe worden ze zo snel mogelijk weer gezond? Een nagelstylist geeft in gesprek met LINDA. een aantal handige tips.

Beschadigingen herstellen

Bij de nagelsalon kun je je nagels tegenwoordig op allerlei manieren laten opleuken. Daarna blijven ze vaak wekenlang mooi. Helaas komt er altijd een moment dat nepnagels er weer af moeten. De nagels die daaronder zitten, raken daarbij vaak beschadigd en worden gevoelig. Hoe kun je dat zo snel mogelijk herstellen?

Het verwijderen van gellak

LINDA. ging erover in gesprek met nagelstyliste Vivian Scholten. “Beschadigingen komen niet door de gellak zelf”, zegt zij. “Het verwijderen of vijlen maakt dat de nagel beschadigd raakt. Er wordt te veel vanaf gevijld, je trekt het eraf of laat het niet lang genoeg weken om het eraf te halen. Als je het er steeds verkeerd afhaalt, strip je de nagel langzaam af.”

Olie, vitamines en BIAB

Wat helpt nou echt goed als je weer sterke nagels wilt krijgen? “Als je je nagels op en top wil verzorgen, is het gebruik van twee keer per dag nagelriemolie aan te raden. Als je daar niet aan komt, is één keer per dag ook al goed.” Ook raadt Vivian het slikken van vitamine B aan. “Dat is goed voor nagels en haar.”

Ook het zetten van BIAB is volgens Vivian een goede optie. “BIAB beschermt de nagel tegen beschadigingen. Ondanks dat je ook dat moet laten uitgroeien om gezonde nagels te krijgen, kan het in de tussentijd helpen tegen gevoeligheid. En ziet het er toch wat mooier uit.”

Afwachten

Verder zit er helaas niets anders op dan wachten. “Nagel is dood materiaal. Je zult het beschadigde deel van de nagel moeten laten uitgroeien. De nagel zal niet verbeteren, maar je kan wel voorkomen dat-ie verder beschadigt”, aldus Vivian. “Het duurt gemiddeld een half jaar voor ze zijn uitgegroeid.”

Lees ook: Last van een droge huid? Deze dingen helpen echt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: LINDA. | Beeld: Unsplash, Bryony Elena