10 redenen waardoor je plots bent aangekomen

aangekomen

Het kan aan een van deze redenen liggen

Afvallen klinkt zo simpel, alleen is in de praktijk niets minder waar. Genoeg bewegen en letten op wat je eet is niet altijd genoeg om een paar kilo’s kwijt te raken. Ondanks dat je op je calorie-inname let, genoeg drinkt en ook die acht uurtjes per nacht krijgt, kun je toch aankomen. Dit zijn de meest voorkomende redenen waardoor je opeens kan zijn aangekomen. 

Herken jij je in een van deze redenen?

1. Je drinkt te weinig

Als je niet genoeg water drinkt, kan je lichaam vocht vasthouden als reserve. Hierdoor kun je best wat zwaarder zijn dan normaal. Vergeet dus niet om genoeg water te drinken! Bovendien kun je het afvallen bevorderen als je voor het avondeten twee glazen water drinkt, zo beweert dit onderzoek. 

2. Depressie

Als je kampt met een depressie en daarvoor medicatie krijgt, kun je ook aankomen. “Sommige medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je plots hunkert naar eten – vooral naar koolhydraten. Bovendien kunnen de medicijnen er ook voor zorgen dat je meer trek hebt dan normaal. Ook kunnen de medicijnen je spijsvertering vertragen”, verklaart Alissa Rumsey, diëtist en woordvoerder van The Academy of Nutrition and Dietetics, aan Your Tango. 

3. Hoge intensiteit intervaltrainingen

Je in het zweet werken tijdens een les CrossFit of meedoen aan een hoge intensiteit intervaltraining – in de volksmond ook wel hiit genoemd – zijn goede manieren om calorieën te verbranden. Het blijkt echter dat mensen die deze trainingen doen, een grotere eetlust krijgen. Velen die deze lessen regelmatig volgen, eten daardoor meer calorieën dan ze op een dag nodig hebben.

4. Winkelgewoontes

Zijn zoete lekkernijen jouw achilleshiel? Reken je boodschappen in de supermarkt dan af bij een zelfscankassa, mits jouw supermarkt die heeft uiteraard. Uit diverse studies blijkt dat mensen geneigd zijn toch nog die ene Snickers op de kassaband te leggen tijdens het afrekenen. Een impuls die velen niet hebben als ze zelf hun producten scannen. Dit komt simpelweg doordat er bij de zelfscankassa’s geen of veel minder verleiding op de loer ligt. Bovendien krijg je meteen een work-out als je zelf je producten scant. Win-win als je het ons vraagt!

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2