Slaap jij altijd met de verwarming aan? Dat kun je beter niet doen!

verwarming

In een koude slaapkamer slapen is vele malen beter

We snappen dat het in de winter heerlijk is om in een lekker warme slaapkamer te slapen als het buiten vriest, maar het is toch echt beter om die kou te trotseren en de verwarming in de slaapkamer uit te zetten. 

Om deze reden kun je de temperatuur in de slaapkamer beter zo laag mogelijk houden.

Gezondheidsvoordelen
We weten het: wanneer het koud is heeft niemand zin om in de slaapkamer te klappertanden of om in een skipak in bed te gaan liggen om bibberen tegen te gaan. Je hoeft het natuurlijk niet zo ver te laten komen, maar toch is het verstandig om de verwarming niet aan te zetten in de slaapkamer. Een koude slaapkamer is namelijk veel beter voor je gezondheid omdat:

  • Een warme slaapkamer zorgt voor een rusteloze slaap. Een koudere kamer geeft je veel meer rust. Hoge lichaamstemperaturen en chronische slaapproblemen staan volgens onderzoek met elkaar in verband. In het begin moet je natuurlijk even wennen aan de temperatuur, maar je zult merken dat het het waard is.
  • Je stofwisseling werkt veel sneller wanneer het koud is. Je lichaam heeft hierdoor automatisch meer energie nodig om je lichaam warm te houden en hierdoor verbrand je automatisch meer calorieën. Ook leuk toch, afvallen in je slaap?
  • Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt. Onder deze hormonen ook het antiverouderingshormoon. Dus niet alleen verbrand je calorieën tijdens je slaap, maar je wordt er ook mooier oud van. Ha, dat is nog eens een schoonheidsslaapje.

Lees ook: Leuk: déze films en series kun je in november op Netflix vinden!

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Archief Tips en Weetjes | Beeld: Archief