Aha: hierdoor ben jij altijd hongerig

hongerig

Vooral nummer 7 is herkenbaar!

Ken je dat? Je hebt nét gegeten maar je hebt nog steeds trek in iets. Of: je hebt net ontbeten en je meteen denkt aan wat je de rest van de dag nog gaat eten. Kort samengevat: je bent altijd hongerig. Maar hoe kan dat eigenlijk? Er kunnen een aantal dingen zijn die dit kunnen veroorzaken. Wij vertellen je welke dit zijn.

1. Eiwitten

Allereerst kan een oorzaak zijn dat je te weinig eiwitten inneemt. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je dat ‘volle’ gevoel krijgt. Krijg je dus niet genoeg eiwitten binnen? Dan is de kans groot dat je een hongerig gevoel krijgt. Good to know: eiwitten zitten in vlees, vleesvervangers, eieren én in zuivel. Wil je dat hongerige gevoel dus voorkomen? Zorg er dan voor dat je genoeg eiwitten per dag binnenkrijgt.

2. Comfort food

Ben jij iemand die wel houdt van wat comfort food? Dat snappen we. Het kan ook heerlijk zijn om gewoon even lekker te schransen. Vaak hebben emotionele eters hier een handje van. Maar hoe lekker het soms ook is, betekent dat niet meteen dat dit ook goed is voor je lichaam. Comfort food eet je namelijk niet omdat je trek hebt, maar omdat je waarschijnlijk niet lekker in je vel zit. Daarnaast is comfort food ook vaak ongezond. Probeer dit patroon dus te doorbreken en ga voor gezondere opties als je een emotionele eter bent!

3. Te veel snelle koolhydraten

Dat hongerige gevoel kan ook komen doordat je te veel snelle koolhydraten eet. Dit kan bijvoorbeeld wit brood, witte rijst, witte pasta of witte couscous zijn. Oké, we snappen dat dit eten heerlijk is, maar hierdoor krijg je juist alleen maar meer trek. Dit komt vooral omdat snelle koolhydraten maar voor een hele korte tijd vullen, waardoor je dus al snel weer dat hongerige gevoel krijgt. Switch daarom eens naar volkoren producten. Je zult merken dat je veel sneller – en langer – vol zit!

4. Overgewicht en weinig slaap

Voor de dames die dit nog niet wisten: overgewicht staat gelijk aan weinig slaap. Dat betekent dus dat je automatisch minder energie hebt dan als je goed bent uitgerust. Je lichaam is moe en is toe aan een grote oppepper vol met energie. Maar hierdoor krijg je wel een stuk meer trek dan dat je normaal hebt. Heb je dus een hongerig gevoel en kamp jij met deze factoren? Grote kans dat dat de boosdoener is van dat gevoel!

5. Kauwgom kauwen

Dit verwacht je misschien niet meteen, maar kauwgom kauwen is ook een hele grote reden waarom jij een hongerig gevoel kunt krijgen. Doordat je namelijk veel kauwt, maak je een heleboel extra speeksel aan, waardoor je automatisch meer trek krijgt. Je triggert je hersenen als het ware door het gevoel te geven dat je aan het eten bent, terwijl dat niet het geval is. Heb je dus trek? Vermijd kauwgom.

6. Verveling

Guilty! Iedereen eet wel eens uit verveling. En dat is ook helemaal niet raar. Maar als je dat te vaak doet, kan het een vast onderdeel worden in je voedingspatroon. En laat dit nou eens heel moeilijk te doorbreken zijn. Wil je dit dus zoveel mogelijk vermijden? Probeer dan eerst het probleem te herkennen. Zo kom je er al een stuk makkelijker vanaf.

7. Gewoonte

Eten uit gewoonte is de laatste factor die kan meespelen met dat ‘altijd hongerige gevoel’. Heb jij bijvoorbeeld altijd vaste tijdstippen dat jij gaat eten? Dan geeft je lichaam op een gegeven moment een seintje dat het ook daadwerkelijk tijd is om te gaan eten. En ja, ook als je geen honger hebt. Het is dus belangrijk dat je pas gaat eten wanneer je écht honger hebt.

Lees ook: Maxime Meiland brengt binnenkort boek uit over seksueel misbruik

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Girl Scene | Beeld: iStock