Deze dieettruc geloven we allemaal, maar we vallen er geen gram door af

dieetfabeltje

In de strijd tegen de kilo’s helpt deze dieettruc je helemaal niets!

De succesvolste manieren om een paar kilo kwijt te raken, zijn natuurlijk minder eten en meer bewegen. Maar in de afgelopen jaren zijn er nog honderden trucs opgedoken waarmee je gewicht zou kunnen verliezen. Koolhydraten laten staan, groene thee drinken of 16 uur per dag vasten: je ziet soms door de bomen het bos niet meer. En niet al deze dieettips werken even goed. Sterker nog: sommigen zijn complete fabeltjes! Zo ook deze dieettruc, die we bijna allemaal geloven, maar waarmee we nog geen gram afvallen…

Deze dieettruc is een complete fabel en zal je niet helpen gewicht te verliezen.

Water drinken

Een veelgenoemde manier om overtollige kilo’s kwijt te raken, is om veel water te drinken. Dit helpt volgens het Voedingscentrum echter niet bij het afvalproces. ”Veel water drinken en verder hetzelfde blijven eten en drinken, helpt niets”, zo staat op de website vermeld. ”Water is wel een goede keuze om frisdrank en vruchtendranken mee te vervangen. Het scheelt calorieën en helpt daardoor bij het afvallen. Ook een glas water nemen in plaats van een calorierijk tussendoortje kan je op een moeilijk moment helpen om de verleiding te weerstaan.” Water is dus een goede vervanger voor calorierijke drankjes, maar een wondermiddel is het zeker niet.

Grapefruitsap en citroensap

Grapefruitsap en citroensap hebben hetzelfde imago. Ze zouden helpen bij de vetverbranding, maar ook dat is volgens het Voedingscentrum niet juist. ”Er is geen enkel bewijs dat grapefruit of citroen invloed heeft op de vetverbranding”, schrijven zij. Dat je zou kunnen afvallen door deze sappen te drinken, is dus een fabeltje.

Lees ook: Dit dieet is verkozen tot beste dieet om mee af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels