Dit is de reden dat je geen lightproducten moet nuttigen als je wilt afvallen

lightproducten

Wij slaan de lightproducten voortaan over…

De een is verzot op cola light en een ander moet er niets van weten. Lightproducten zijn voor sommigen de reddende engel wanneer ze willen afvallen en anderen trekken hun neus ervoor op. Hoe zit het precies? Kun je beter wel of niet lightproducten nuttigen als je een paar kilo’s wilt verliezen?

Lightproducten
Laten we bij het begin beginnen. In vergelijking tot het standaard product bevatten lightproducten een derde minder minder vetten, suiker, calorieën of alcohol. Dit is dan ook de voornaamste reden dat de meeste mensen die op de lijn letten, lightproducten verkiezen boven het standaard product. Maar klopt deze theorie wel?

Nadelen
Hoewel je minder vet, suiker, calorieën of alcohol binnenkrijgt, kleeft er een aantal nadelen aan het consumeren van lightproducten. Laten we bij de vetten beginnen. Het is niet bevorderlijk voor je lichaam om slechte vetten binnen te krijgen, maar je lijf heeft zeker wel baat bij goede vetten. Wordt er vet uit het originele product gehaald? Dan worden er kunstmatige toevoegingen aan het eten gegeven om het product enigszins smakelijk te maken. Je eet dan minder vet, maar krijgt wel meer calorieën binnen. Dezelfde theorie gaat op voor frisdranken die minder suiker bevatten.

Het origineel
Goed, je krijgt dus meer calorieën binnen als je een light-variant consumeert. Dat is helaas nog niet alles. Je krijgt ook nog eens meer honger van lightproducten dan van het standaard product. Dit, omdat de light-variant geen voedingsstoffen en energie meer bevatten. Lightproducten kunnen dus bestempeld worden als lege voeding. Wil je afvallen? Dan kun je het beste kiezen voor onbewerkte, verse producten zonder toevoegingen. In deze producten zitten geen of een stuk minder E-nummers en daarnaast is het ook nog eens beter voor je gezondheid.

Lees ook: Kun je beter aardappelen of pasta eten als je wilt afvallen? Dít is het antwoord!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Pexels