Dankzij deze tip verorber je nooit meer te veel eten

eten

Hier hebben wij wel baat bij

Wij zijn maar wat bekend met de uitdrukking: ‘ogen zijn groter dan de maag’. Toch eten we ons bord alsnog leeg en gaan we door tot de bodem van die zak chips in zicht is. Het gevolg? Je zit vervolgens el-len-dig vol. Soms hebben we nou eenmaal niet door wanneer we precies moeten stoppen met het verorberen van een snack. Gelukkig is daar nu een trucje voor.

Het is heel simpel

Trucje

Tegen een chippie zeggen wij nooit nee, helaas blijft het nooit bij één bakje chips en eten we alle chips op. Wij hebben vaak niet meteen door dat we al vol zitten. Hoe je dat wel door kunt hebben? Door simpelweg met je ‘verkeerde’ hand te eten. Gezondheidscoach Brandon Nguyen startte onlangs het gezondheidsplatform Chillpill. Hierop legt hij uit dat je langzamer eet als je met je verkeerde hand eet. Je buik krijgt hierdoor meer tijd om je hersenen het signaal te geven dat je genoeg hebt gehad.

Onderzoek

Of deze theorie echt werkt? Jazeker! Onderzoek toont aan dat het eten met je andere hand ervoor zorgt dat je zo’n dertig procent minder eet. Wij snacken dus voortaan met onze linkerhand in plaats van de rechterhand.

Lees ook: Heb jij het ook altijd koud? Dit eten maakt je snel weer warm!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels