Dit is waarom je volgens experts beter geen bruisbal in bad kunt gooien

bruisbal bad

Het badderen met een bruisbal doet niet veel goeds voor je vagina

Ben jij gek op badderen? Grote kans dat je – gepaard met flink wat bruisballen – heel wat uurtjes doorbrengt in bad. Heerlijk en ontspannend, maar niet geheel ongevaarlijk. Al die felgekleurde, glitterende en geurende bruisballen doen namelijk niet veel goeds voor je lady parts. Infecties, schimmel: het ligt allemaal op de loer.

De bruisballen van tegenwoordig

Op Instagram zien we het geregeld voorbij komen: een bad vol met knalroze, blauwe of gifgroen water. Het ziet er fantastisch uit, maar bevat volgens experts ontzettend veel chemicaliën. Ondanks dat je lichaam van nature zelf de pH-waarde van de vagina in balans houdt, kunnen deze bruisballen roet in het eten gooien.

De pH-waarden in de war

De chemicaliën kunnen de pH-waarden in de vagina verstoren, waardoor je jeuk, irritatie of zelfs een infectie kunt krijgen. Volgens gynaecoloog Jessica Shepherd zijn veranderingen van de pH-waarden in de vagina een kans voor slechte bacteriën om een infectie te veroorzaken.

Bruisballen zijn niet voor iedereen

Badder jij regelmatig met een bruisbal, maar heb je nog nooit onrust in je lady parts ervaren? Dat kan heel goed kloppen. Niet iedereen is vatbaar voor infecties. Merk je echter dingen op als een vreemde geur, ongebruikelijke afscheiding of irritatie? Dan zou het kunnen dat jij en die fantastische bruisballen helaas geen match zijn.

Lees ook: 6x met deze voedingsmiddelen houd jij je vagina gezond

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Healthy | Beeld: Pexels