Deze 4-7-8 methode kan je helpen om makkelijker in slaap te komen

methode

Geen slapeloze nachten meer!

Voor sommigen is meteen in slaap vallen een onmogelijke taak. Misschien pieker je teveel, tel je vijfhonderd schapen of heb je een snurkende partner naast je liggen. Erg vervelend, maar gelukkig kan de 4-7-8 methode je hier misschien wel bij helpen.

De 4-7-8 methode

De 4-7-8 methode is eigenlijk een ademhalingsoefening. Het komt er op neer dat je vier tellen inademt, zeven tellen je adem vasthoudt en acht tellen uitademt. Doordat je je zodanig op je ademhaling concentreert, ontspant je lichaam makkelijker en sneller waardoor je gemakkelijker in slaap valt. De techniek zorgt er voor dat je minder stress ervaart en dat je angstgevoelens weggaan. Negatieve gedachtes verdwijnen dus eigenlijk naar de achtergrond, heerlijk!

Zo voer je de 4-7-8 techniek uit

  1. Plaats het puntje van je tong tegen je tandvlees, direct achter je voortanden.
  2. Ga rechtop zitten of ga ontspannen op je rug liggen.
  3. Adem vier tellen door je neus.
  4. Houd je adem gedurende zeven seconden vast.
  5. Adem acht tellen uit je mond.
  6. Blijf de oefening herhalen totdat je in slaap valt.

Andere methoden

Natuurlijk kun je naast de 4-7-8 methode ook andere dingen doen om ontspannen naar bed te gaan. Je kunt bijvoorbeeld voor het slapen gaan nog onder een heerlijke douche stappen. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je spieren en je geest kunnen ontspannen. Daarnaast kun je ook een dagboek bijhouden. Je kunt door middel van een dagboek de dag letterlijk van je afschrijven. Zo vergeet je je zorgen misschien niet, maar staan ze wel ergens vast zodat je ze tijdelijk kunt loslaten. Pieker je veel? Las dan een ‘piekermoment’ in. Laat jezelf toe om eens te piekeren. Ook dit helpt je om te ontspannen. Wees dus consequent en probeer de zorgen na jouw ‘piekermoment’ niet meer toe te laten.

Lees ook: Aha! Dit zijn de verschillen tussen een zonnesteek en een hitteberoerte

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Girlscene, HLN.be, gezondheid.be | Beeld: Pexels