Deze bodylotion schijnt voor een betere nachtrust te zorgen

magnesiumbodylotion

En daarnaast heeft het nog meer voordelen!

We hebben allemaal wel eens nachten dat we maar niet in slaap kunnen komen. Erg vervelend natuurlijk, maar nóg vervelender is het als je hier wekelijks last van hebt. Het is dus ook logisch dat je er wat aan wil doen. Maar wat? Wij vertellen je een opmerkelijke oplossing voor een betere nachtrust.

Magnesiumbodylotion

Deze oplossing voor een betere nachtrust is er misschien niet een die je meteen zou verwachten. Slaapdokter Temitayo Oyegbile-Chidi legt namelijk uit dat magnesiumbodylotion ‘geweldig’ is voor je slaaproutine. “Het aanbrengen van een bodylotion op zichzelf kan er al voor zorgen dat je wat meer ontspant, maar magnesium kan er ook nog eens voor zorgen dat je spieren kalmeren en je lichaam sneller ontspant, waardoor je dus ook sneller in slaap valt.”

Ontspanning

Volgens de slaapdokter slaap je slechter als je merkt dat je spieren vaak erg gespannen zijn als je in je bed ligt. “Het is natuurlijk ook zo dat als je gestrest bent over dingen, je vaak gespannen bent in je rug, nekt etc. Zelfs als het je dan lukt om uiteindelijk in slaap te vallen, is de kans groot dat je midden in de nacht wakker wordt doordat je spieren zo gespannen zijn”, aldus Temitayo. “Dus als iets ervoor kan zorgen dat je spieren wat meer ontspannen, dan kan je nachtrust aanzienlijk verbeteren.”

Voordelen

Maar magnesium bevat meer voordelen dan alleen een betere nachtrust. Zo is het ook nog eens supergoed voor je huid. Magnesium zorgt ervoor dat je geen droge en schilferige huid krijgt, en laat dat nou net iets zijn wat vaker voorkomt bij mensen die gestrest zijn. Proberen dus!

Lees ook: Let op: deze 3 dingen moet je nooit schoonmaken met een microvezeldoek

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels