Door dit drankje kom je binnen no-time van je kater af

slaapkamer kater

Was het gisteravond iets té gezellig? 

Een borrel met collega’s, een feestje van je beste vriendin of spontaan wat drankjes drinken in de kroeg. Gezellig en leuk, maar de volgende ochtend is je lichaam hier iets minder blij mee. Het is natuurlijk makkelijk om gelijk een strip paracetamol tevoorschijn te toveren, maar je kunt beter iets nemen waar je lichaam echt baat bij heeft. Je komt bij een flinke kater namelijk een aantal dingen te kort die je met dit bijzondere drankje weer aanvult. Benieuwd?

Hopelijk kan je het binnenhouden!

Uitgedroogd

De kater is er in verschillende vormen. De één heeft barstende koppijn, terwijl de ander amper iets kan eten. Uiteindelijk komt het allemaal door de alcohol. Wanneer we daar te veel van binnenkrijgen geeft dat een uitdrogend effect. Daarnaast tast alcohol je lever en maag aan. Allemaal niet goed voor je lichaam! Eigenlijk moet je hier helemaal niet te veel van binnenkrijgen, maar je hebt het nu al gedaan. Tijd om die kater te bestrijden.

Aanvullen maar

Je lichaam is een hoop belangrijke mineralen verloren door het drinken van alcohol. Hierom verlangt je lichaam naar zowel zure als zoute voedingsmiddelen. Gooi dit in een drankje en je lichaam is tevreden. Dus, houd je vast. Je mengt wat tomatensap, citroensap en sap uit een augurkenpotje met elkaar. Knijp je neus dicht en drinken maar! Spoel de vieze nasmaak na met wat water en laat het ‘mixdrankje’ wonderen doen.

Vies

Grote kans dat jij tijdens je kater niet staat te springen om dit zure drankje. Daarom is het des te beter de kater te voorkomen. Dit doe je door allereerst natuurlijk niet té veel te drinken, maar ook om tijdens het nuttigen van alcoholische drankjes genoeg water te drinken. Zo voorkom je dat je lichaam enorm uitdroogt. Maar voor de echte party animals: probeer het zure drankje eens. Wie weet doet het wonderen!

Lees ook: Heftig! Zo ziet je lever eruit na jaren van alcoholconsumptie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tips van Oma | Beeld: Pexels