Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: deze week meer last door hitte

Je allergieën spelen aankomende week weer op

Heb je last van hooikoorts en was je net zo blij dat je klachten de laatste weken wat minder waren? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De aankomende dagen zul je meer merken van je hooikoorts. De bijvoet gaat namelijk bloeien en de voorspelde hitte maakt je klachten alleen maar erger.

Bereid je vast voor op een week van niezen en rode, jeukende ogen.

Hooikoorts

Juist nu het graspollenseizoen ten einde loopt, gaat de bijvoet bloeien. In combinatie met de hoge temperaturen die voorspeld zijn voor de aankomende dagen, kan dat zorgen voor flink wat klachten bij hooikoortspatiënten en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen. Hiervoor waarschuwt de website Nature Today. Mensen met allergieën kunnen zich dus alvast opmaken voor een weekje snotteren.

Pollen

Daarbij komt nog eens dat de pollen in de lucht blijven ronddwarrelen, omdat er tot vrijdag vrijwel zeker geen regen zal vallen. Volgens Nature Today staan de bijvoetplanten er dit jaar goed bij en ontwikkelen ze zich snel. Dankzij de hoge temperaturen bloeien veel van deze planten tegelijkertijd en komen er veel pollen in de lucht. Rond 28 juli begint de piekperiode, na 18 augustus zijn de meeste bijvoetplanten wel uitgebloeid. Nog even doorzetten, dus!

Lees ook: Dit is wat je kunt doen als je een paniekaanval krijgt in het openbaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pexels