Nee! Hooikoortsklachten worden steeds erger en klimaatverandering is de reden…

hooikoorts

Zelfs mensen zonder hooikoorts kunnen er last van krijgen

Ben jij een van de pechvogels die niet echt kunnen genieten van het voorjaar omdat je continu aan het snotteren en niezen bent? Dan hebben we erg slecht nieuws van jou; de hooikoortsklachten nemen de komende jaren alleen maar in ernst toe… 

En ook al zegt Donald Trump dat het onzin is; klimaatverandering is toch echt de oorzaak.

Klimaatverandering
Dat de hooikoortsklachten de komende jaren alleen maar zullen toenemen komt door de klimaatverandering. Door de klimaatverandering kunnen bomen en grassen steeds meer overleven in minder warme tijden en in minder warme landen. Ook komen er steeds meer pollen bij en duurt het hooikoortsseizoen ook nog eens langer… Het effect van de klimaatverandering zou zelfs zo groot kunnen zijn dat over 35 jaar het aantal Europeanen met hooikoorts verdubbeld is. Geen goed nieuws voor de snotteraars onder ons dus.

Allergeen
Nu zul je misschien denken ‘Há, ik heb lekker geen last van hooikoorts, ik ben veilig’ maar dat ben je dus niet; niemand is veilig. Want ook als je nog nooit last hebt gehad van hooikoortsgerelateerde klachten kun je de verdomd irritante allergie nog krijgen. Sterker nog: je kunt al een tijdje allergisch zijn zonder dat je last hebt van de symptomen. Soms krijgen mensen namelijk pas last van hun allergie als ze in hoge mate aan het allergeen zijn blootgesteld. Bereik je de grens van deze blootstelling, dan krijg je te maken met de symptomen.

Lees ook: ‘Waarom zeggen we eigenlijk ‘gezondheid’ als iemand niest?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Glamour | Beeld: Sinuscenter