Huh?! Zijn lovebirds Meghan Markle en Prins Harry familie van elkaar?

Meghan prins Harry

Daily Mail onderzocht de stambomen van de twee

De hele wereld is al maanden in rep en roer; Suits-actrice Meghan Markle en prins Harry hebben een relatie met elkaar. Het kan niemand ontgaan zijn en iedereen is enthousiast over het leuke koppel. Maar, voordat iedereen begint te dagdromen over een royal huwelijk, Daily Mail strooit roet in het eten. 

Want, zo blijkt, Meghan en Harry zijn verre familie van elkaar.

Daily Mail
De Britse nieuwssite Daily Mail pakte de stambomen van de twee erbij en kwam tot de conclusie dat Meghan een verre nicht is van de Britse Harry. Bijzonder, aangezien Meghan uit Californië komt. Hun familieband gaat echter zó ver terug, dat dit prima mogelijk is; hun gezamenlijke voorouder zo geboren zijn in 1480. Het gaat om de Engelsman Ralph Bowes, die van 1480 tot 1516 leefde in Streatlam Castle en die een sherrif in County Durham was.

Verre familie
De kleinzoon van deze voorouder, Christopher Hussey, verhuisde in 1632 naar Amerika om daar Nantucket in Massachusets te stichten. Meghan Markle stamt af van deze Amerikaan en zou dertien generaties later geboren worden. Aan de andere kant ging het nageslacht van Ralph Bowes verder met Sir George Bowes, die in Engeland trouw aan de kroon bleef. Een verre afstammeling van George Bowes is Koningin Elizabeth, die vele generaties later geboren werd. Later werd natuurljk Prins Harry geboren. Dit maakt Meghan en Harry hele verre achterneef- en nicht van elkaar.

Ben je ook een beetje de tel kwijt? Geen zorgen, wij ook. Deze video legt het nog even uit (wel in het Engels).

Lees ook: ‘Smelt: Prins Harry trekt gekke bekken met een klein meisje bij Invictes Games

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Daily Mail | Beeld: videostill