‘Ik ging naar mijn werk terwijl mijn vrouw geopereerd werd’

operatie

De man vraagt zich af of hij verkeerd zit

Koen* heeft net een nieuwe baan waar hij heel erg blij mee is en waar hij graag een goede indruk wil maken. Zijn vrouw Marit kreeg echter last van een acute blindedarmontsteking en moest meteen geopereerd worden. Koen bracht zijn vrouw naar het ziekenhuis en koos ervoor om tijdens Marits operatie naar zijn werk te gaan. Marit is boos en op Reddit vraagt Koen zich af of hij echt verkeerd zit.

Blindedarmontsteking

“Mijn vrouw had afgelopen weekend ontzettend veel buikpijn. Ik heb haar zaterdagochtend naar de spoedeisende hulp gebracht – ze wilde niet gaan, maar ik heb haar eigenlijk gedwongen”, begint Koen zijn verhaal. “De dokters kwamen erachter dat Marit een acute blindedarmontsteking had en nog dezelfde dag moest ze geopereerd worden. Marit belde haar moeder voor de operatie. Haar moeder moet het ook aan mijn ouders hebben verteld, want binnen no time stonden ze in het ziekenhuis om bij haar te zijn tijdens haar operatie.”

Nieuwe baan

“Ik moest die avond om 17.00 uur naar mijn werk. Ik ben net begonnen met een nieuwe baan die goed betaalt. Ik ben er twee weken geleden begonnen, dus ik ben er helemaal nieuw en wilde graag een goede eerste indruk maken. Door direct verlof op te nemen, maak je natuurlijk niet een beste indruk. Al denk ik dat mijn werkgever het in deze situatie prima had gevonden.”

“Mijn vrouw is nu echter boos op me. Ze beschuldigt mij ervan dat ik haar ‘in de steek gelaten’ heb, maar dat vind ik onterecht. Ze onderging een volledig routinematige operatie en ze had veel steun van onze beide ouders. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn en ik voel me er rot over, maar het is niet alsof ik een chirurg ben en een verschil had kunnen maken.” Vind jij dat Koen zijn werk had af moeten bellen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam LongjumpingEffort116.

Lees ook: ‘Mijn man gaat vaak op vakantie zonder mij’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels