‘Mijn man wil onze baby vernoemen naar zijn overleden zus’

baby

De vrouw ziet dit echter absoluut niet zitten

Maarten zijn zus is helaas plotseling overleden en dit was een enorme klap voor de familie. Maartens vrouw Hanna* is zwanger van hun eerste kindje en het leek Maarten mooi om het kindje te vernoemen naar zijn overleden zus Lisa. Hanna wil dit echter absoluut niet wat voor de nodige problemen heeft gezorgd. Op Reddit deelt Hanna het verhaal.

Overleden

“Mijn vriend en ik zijn ongeveer zes jaar samen en ik ben zwanger van onze eerste baby”, begint Hanna het verhaal. “Ongeveer anderhalf jaar geleden overleed een van zijn oudere zussen. Het was heel plotseling en schokkend en de familie rouwt nog steeds. Onlangs zijn mijn vriend en ik begonnen met het bespreken van babynamen en mijn vriend heeft eigenlijk al besloten dat hij de baby wil vernoemen naar zijn overleden zus.”

Slechte band

“Ik wilde niet ongevoelig overkomen, dus ik zei hem dat ik erover zou nadenken, maar ik wist al wat mijn antwoord was: Nee. Zijn zus en ik konden nooit echt met elkaar opschieten. Ze gedroeg zich vanaf het begin af aan al koud en afstandelijk tegenover mij. Als we een betere band hadden gehad, zou ik misschien meer openstaan ​​voor het idee om de baby naar haar te vernoemen. Dit klinkt waarschijnlijk egoïstisch, maar ik wil gewoon niet dat de baby wordt genoemd naar een familielid dat onlangs is overleden. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit met het gevoel dat ze slechts een herinnering aan haar overleden tante is.”

Confrontatie

“Nadat ik er een paar dagen had gewacht om na te denken, besloot ik om mijn vriend te vertellen hoe ik me voel bij de naam Lisa. Hij was geschokt dat ik ‘nee’ zei en raakte ongelooflijk overstuur, noemde me egoïstisch en onvolwassen en andere gemene dingen. Ik bood aan een compromis te sluiten en de naam van zijn zus te gebruiken als tweede naam voor de baby, maar dat idee stond hem niet aan.”

“Hij blijft bij de naam Lisa en wil niet van gedachten veranderen. Hij luistert niet naar andere namen die ik leuk vind voor de baby, en praat nu nauwelijks meer tegen me. Ik weet niet wat ik moet doen.” Heb jij advies voor Hanna?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam LongjumpingEffort116.

Lees ook: ‘Mijn man gaat vaak op vakantie zonder mij’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels