Let op! Hierom moet je een helixpiercing nooit laten schieten

helixpiercing

Je moet een helixpiercing laten piercen en dus niet laten schieten

Ze noemen het op Instagram ook wel een #earparty, aangezien al die piercings je oren flink opfleuren. Dit feestje in je oor wordt steeds populairder, aangezien je menig vrouw niet meer met ‘kale oren’ spot. De piercing die op dit moment helemaal hot en happening is, is de zogeheten helixpiercing. Maar in tegenstelling tot veel andere piercings, kun je deze piercing beter niet door je oor laten ‘schieten’.

Kraakbeen

Het is beter om een helix te laten piercen, in plaats van te schieten. In tegenstelling tot gaatjes in je oren – die je dus wel schiet – is het bij een helix geen goed idee om ze met een apparaatje te schieten. Waarom niet? Omdat er in je oorschelp kraakbeen zit. Een helixpiercing gaat door je kraakbeen heen en dat kan een schietmachine niet aan. Je oorlel is veel zachter en bevat geen kraakbeen, waardoor schieten op die plek wel mogelijk is en heel makkelijk gaat.

Ontsteken

Als je met een schietmachine door je oorschelp gaat, kan het zijn dat je kraakbeen breekt of versplintert. Het gevolg? Er kan littekenweefsel ontstaan en je kunt allerlei nare infecties krijgen. Een ander mogelijk gevolg is een bloemkooloor, waarbij je oor kan opzwellen. Jep, dat wil je niet. Zorg er dus voor dat je je helixpiercing laat piercen bij een goede piercer, die zich aan alle regels houdt. Officieel mag het schieten van een helixpiercing al een tijdje niet meer, maar dit wordt soms nog wel gedaan omdat het goedkoper is. Trap er niet in en zorg dat je heel hard wegloopt wanneer iemand toch met een schietmachine komt aanlopen. Thank us later!

Lees ook: Huh? ‘Chocolade eten in de ochtend helpt je om af te vallen’

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash