Door deze vijf eetgewoontes kom je mogelijk júíst niet van je buikje af

Buikje

En dat terwijl je je misschien wel drie keer per week in het zweet werkt in de sportschool

Hoewel een beetje vet niet erg is, zijn er veel vrouwen die toch graag van hun buikje af willen. De oplossing lijkt zo simpel: regelmatig sporten en meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Het is alleen niet altijd zo simpel. Deze dingen staan je vooruitgang naar een platte(re) buik ook in de weg.

Het zou zonde zijn als de volgende zaken je vooruitgang in de weg staan:

Je eet niet genoeg gezonde vetten

Het klinkt een beetje tegenstrijdig: meer vet eten om van je vet af te komen. Toch is het belangrijk dat je genoeg gezonde vetten binnenkrijgt. Het Algemeen Dagblad weet te vertellen dat een in 2014 verrichtte Zweedse studie aantoont hoe belangrijk het is. In dit onderzoek aten 750 gezonde mensen gedurende drie maanden verzadigde vetten. Deze mensen bleken na het onderzoek meer buikvet te hebben dan de groep mensen die meervoudige onverzadigde vetten aten. Wat dan precies gezonde vetten zijn? Denk hierbij aan omega 3-verzuren, zoals zalm of tonijn.

Je eet te weinig antioxidanten

Genoeg antioxidanten houden je lichaam niet alleen gezond, maar het kan er indirect ook voor zorgen dat je geen vet opslaat rondom je buik. Ontstekingen in je buik zorgen namelijk voor die vetopslag en ontstekingen kunnen voorkomen worden door genoeg antioxidanten te eten. Deze antioxidanten vind je in groenten en fruit.

Je ontbijt of luncht te bescheiden

Omdat veel mensen graag ’s avonds lekker eten, wordt de calorie-inname gedurende de dag nog weleens beperkt. Dit klinkt slim, maar dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology blijkt dat lichaamscellen ’s nachts resistenter zijn tegen insuline. In gewone taal: een grote maaltijd in de avond zal je bloedsuikerspiegel meer verhogen dan wanneer je precies diezelfde maaltijd in de ochtend of middag eet.

Lees de volgende twee zaken op de volgende pagina.

Pagina 1/2