Oatzempic: de nieuwe TikTok trend rondom afvallen

havermout

Heb jij dit drankje al geproefd?

Als je veel op TikTok te vinden bent, heb je vast al eens de ‘oatzempic’ trend voorbij zien komen. Het drankje is onwijs populair, want het zou ervoor moeten zorgen dat je op een snelle manier gewicht verliest. We leggen aan je uit wat het precies is, hoe je het maakt en hoe je het gebruikt.

Wat is oatzempic?

Op TikTok gaat het oatzempic-drankje helemaal viraal. Het is een drankje dat bestaat uit water, havermout en citroen, en het zou goed moeten zijn om af te vallen.

De naam van oatzempic is een combinatie van oats – ofwel havermout in het Nederlands – en het medicijn Ozempic. Dit medicijn is oorspronkelijk bedoeld om mensen met diabetes type 2 te helpen, maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor andere doeleinden. Zo wordt het net als dit drankje gebruikt door mensen om af te vallen.

Afslankmiddel

Met dit drankje zou je dus snel en effectief moeten afvallen. De havermout die in het drankje zit, zit bomvol vezels. Het duurt langer voor je lichaam om dit te verteren, dus hierdoor zit je voor je gevoel langer vol. Dit resulteert weer in een langere tijd zonder eten en hiermee voorkom je wellicht tussendoor snoepen. De vezels in combinatie met het water zorgen tevens voor een regelmatige stoelgang en een gereguleerde spijsvertering.

Hoe maak je het?

Op TikTok wordt het recept van de oatzempic volop gedeeld. Het recept is dan ook super simpel: je hebt een glas water nodig, een half kopje havermout en wat citroensap. Je mengt dit door elkaar in een blender en je drinkt het op.

@fightforglory__ DAG 3 , Waarom vind ik Oatzempic goed? #oat #foryou #oatzempic #weightloss #nederland🇳🇱 #fypシ ♬ origineel geluid – ℬ𝑜𝓇𝒾𝓈𝓁𝒶𝓋a

Volgens TikTok-gebruikers moet je dit drankje iedere ochtend drinken. Het is niet heel lekker, dus voor de smaak kan je er eventueel nog wat kaneel of zoetstof aan toevoegen. Na een paar weken zul je, volgens TikTok, resultaat zien.

Lees ook: kun je op een verantwoorde manier meer dan 1 kilo per week afvallen?

Bron: NSMBL, TikTok @fightforglory_ | Beeld: Pexels