Onderzoek: mensen met dít werk hebben de meeste kans op een depressie of burn-out

banen

Heb jij een van deze banen?

Er zijn bepaalde werkzaamheden die sneller kunnen zorgen voor een depressie of burn-out. Sommige banen brengen daarom een groter risico met zich mee. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken bij welke banen je de grootste kans hebt op een depressie of burn-out.

Dit zijn de deprimerendste banen.

Redenen

De reden dat mensen lijden aan een depressie of burn-out kan verschillen, maar als je de top tien deprimerendste banen bekijkt kun je de redenen wel bedenken. Schoonmakers zien bijvoorbeeld de ranzigste dingen en verkopers ervaren heel veel stress door de doelen die ze moeten halen. Ook werk waarvoor je 24/7 beschikbaar moet zijn is heel slecht voor je geestelijke gezondheid.

Buschauffeurs

Toch zijn dit niet de redenen die van toepassing zijn op de nummer één van de lijst. Buschauffeurs staan namelijk met stip bovenaan. De reden dat zij zo ongelukkig worden is dat ze een enorme verantwoordelijkheid bij zich dragen en heel afgezonderd zitten. Wees voortaan dus eens wat aardiger voor de buschauffeur die jou van A naar B brengt. Misschien maak je dan zijn werk wat leuker!

Top tien

Staat jouw baan in de top tien?

  1. Buschauffeur
  2. Medewerker bij een drukkerij
  3. Ledenwerver
  4. Automonteur
  5. Verkoper
  6. Schoonmaker
  7. Personal assistant
  8. Fabrieksmedewerker
  9. Sociaal medewerker
  10. Makelaar

Lees ook: Oh oh: klagen over je werkt zorgt ervoor dat je minder goed werkt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: pxhere