Dit is waarom jij er baat bij hebt als je partner afvalt

Liefde gaat tenslotte door de maag

Je kent het wel: je krijgt een relatie, gaat samenwonen en opeens is alles wat je doet toastjes met kaas eten op de bank. In het weekend gaan er zakken met chips doorheen en voor je het weet ben je een paar kilo zwaarder. Wil je een beetje afvallen? 

Dan moet niet jij, maar je partner een paar kilo kwijt.

Onderzoek

Uit onderzoek van de Universiteit van Connecticut is gebleken dat, wanneer je partner gewicht verliest door gezonder te leven, de kans heel groot is dat jij ook een paar kilo’s afvalt. Het onderzoek werd gehouden onder 130 samenwonende koppels die willekeurig in twee groepen werden ingedeeld: in de ene groep volgde de partner zes maanden lang het Weight Watchers-programma met persoonlijke begeleiding en de hulp van online tools. In de andere groep kregen de partners een brochure met daarin informatie over gezond eten, voldoende bewegen en manieren om het gewicht op peil te houden.

Ripple-effect

Het resultaat van de studie was redelijk opvallend te noemen: eenderde van de partners die niet een actief programma volgde waarvan de partner wel een dieet volgde raakte ongeveer drie procent van zijn startgewicht kwijt. Volgens de onderzoekers kan dit verklaard worden door het ripple effect. Dit houdt in dat de gedragsverandering van één persoon invloed kan hebben op de omgeving van deze persoon. Wanneer de partner dus een gezonde levensstijl volgt, dan is de kans groot dat zijn of haar partner deze levensstijl gaat kopiëren. Zorg er dus voor dat je partner zich actief bezig gaat houden met het verliezen van een paar kilo’s en je zult zien dat jij ook gauw wat gewicht kwijtraakt!

Lees ook: Zó groot is de kans dus dat jij en je partner bij elkaar blijven

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels