Science says: avondje naar de bioscoop staat gelijk aan work-out

bioscoop

Kiezen hoeft niet meer!

We kennen het allemaal: je zou ’s avonds sporten, maar je vriendin vraagt of je mee gaat naar de bioscoop naar die nieuwe film. Nu hoef je je daar niet meer schuldig over te voelen, want dat blijkt helemaal zo slecht nog niet te zijn! Wij leggen je uit waarom.

Schuldgevoel

Sporten heeft zo zo’n voordelen natuurlijk. Van een goede conditie tot lekkerder in je vel zitten tot een betere nachtrust, het is op verschillende vlakken goed voor je. Als we weer eens naar de sportschool zijn geweest, voelen we ons voldaan, maar is het niet gelukt om de weg naar de work-out te vinden, dan voelen we ons schuldig. Bedankt de wetenschap dan maar, want die wees uit dat een avond naar de bioscoop gaan even goed is als een tripje naar de sportschool. Huh?

Hartslag

Oké, hoe kan dat nou, want je zit toch de hele tijd stil? Dat klopt, maar het ligt aan je hartslag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat van het kijken van een film in de bioscoop je hartslag omhoog gaat. Net als tijdens het sporten dus.

Tijdens het sporten zit je hartslag tussen de veertig en de tachtig procent van je maximale hartslag, waarbij veertig procent een rustige warming-up is en tachtig procent een heftige hardloopsessie op de loopband bijvoorbeeld. Uit het onderzoek kwam naar voren dat na het kijken van een film in de bioscoop je hartslag ook op die manier omhoog bracht. En je weet, een hogere hartslag betekent meer vetverbranding.

Abonnement

Misschien is dit niet het teken om je sportschoolabonnement maar stop te zetten en in plaats daarvan een bioscoopabonnement te nemen, maar eens in de zoveel tijd als je echt geen zin hebt, weet je wat je te doen staat! Wij nemen voortaan een extra grote popcorn, hoor!

Lees ook: Om deze reden kun je beter geen string dragen tijdens het sporten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels