Bewezen: langer slapen maakt koppels gelukkiger

koppels

Vroeg onder de wol met je partner!

Wat langer slapen dan je normaliter doet is niet alleen heel erg fijn voor je gezondheid en voor je mentale gesteldheid, maar ook voor je relatie kan het heel goed zijn. Dit betekent niet alleen dat je soms iets langer moet blijven liggen, maar vooral dat je iets vroeger naar bed moet. 

Lekker vroeg samen onder de wol kruipen is goed voor je relatie.

Voordelen
We wisten natuurlijk wel dat goed en lang genoeg slapen -acht uren is het advies- goed is voor lichaam en geest. Je zou je er beter door kunnen concentreren, je hebt een positievere kijk op het leven en voelt je minder vermoeid. Maar uit onderzoek van de Florida State University is nu ook nog eens gebleken dat koppels die lang en goed slapen een veel positiever beeld hebben over hun relatie dan mensen die niet goed en lang slapen.

Gelukkiger
Tijdens het onderzoek gaven mannen die een betere nachtrust achter de rug hadden aan zich over het algemeen beter te voelen, ook al waren er nog steeds dingen aan de hand in hun relatie waar ze minder tevreden over waren. Omdat de proefpersonen zich over het algemeen beter voelden, vonden ze hun problemen over het algemeen minder erg. Gaat het dus even niet zo lekker met jezelf en in je relatie? Kruip dan eens wat vaker vroeg samen onder de wol. Is nog gezellig ook!

Lees ook: Heel herkenbaar: dit zegt het tijdstip waarop je gaat slapen over je karakter!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay