Handig! Met deze TikTok-hack kun je maskne voorkomen

maskne

Het dragen van een mondkapje kan ‘maskne’ veroorzaken

Het dragen van een mondkapje kan bij sommige mensen leiden tot maskne: acne rondom de mond. Nu er een dringend advies geldt om in alle publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen, kan dit een ontzettend vervelend probleem zijn. We kunnen de maskers namelijk niet zomaar weglaten. Gelukkig is daar TikTok! Op het platform lijkt voor elk probleem een oplossing te zijn, zo ook om maskne te voorkomen.

Acne in het gezicht 

Wat is maskne eigenlijk precies? Mensen die hier last van hebben, krijgen acne rondom de mond, op de kin en wangen. Vooral mensen die gevoelig zijn voor puistjes krijgen hier snel last van. Maskne ontstaat doordat dode huidcellen en olie terug in je poriën komen wanneer je een mondkapje draagt. Hierdoor raken je poriën verstopt en daardoor kun je last krijgen van vervelende puistjes en acne in je gezicht. 

Oplossing op TikTok

Steeds vaker ontdekken we handige lifehacks via TikTok, zo ook de oplossing om maskne te voorkomen. TikTokker Amy merkte dat ze last kreeg van maskne en besloot er een oplossing voor te zoeken. En met succes! De vrouw ontdekte dat ze achteraf geen last kreeg van acne als ze een bepaald drogisterijproduct in het mondkapje sprayt. In de video gebruikt Amy Tea Tree & Witch Hazel Back Spray van het merk Boots. Die specifieke spray is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar er zijn genoeg vergelijkbare sprays met dezelfde ingrediënten te koop.

Ruikt lekker

“Ik ken veel mensen die huidproblemen hebben gekregen door het dragen van een mondkapje, vooral rondom hun kin. Als je een klein beetje van deze spray in je mondkapje spuit, voordat je hem draagt, zal je merken dat het helpt om acne te voorkomen”, legt Amy uit. Naast het voorkomen van maskne heeft de spray nóg een voordeel: “Het ruikt ook nog eens heerlijk!” 

@heyitsamess

Really helps with breakouts! #asosdaytofright #fyp #foryou #xyzbca

♬ original sound – Amy 💓

Lees ook: Tandarts gaat met mondkapjeshack viraal op TikTok

Bron: TikTok @heyitsamess | Beeld: Pexels, Anna Shvets