Droge handen na al dat wassen? Met deze tips kun je het voorkomen

droge handen wassen

Heb jij ook droge handen na al dat handen wassen? Dit is wat je eraan kunt doen

Veel je handen wassen in deze tijd is hartstikke goed. We zorgen hiermee dat de verdere verspreiding van het coronavirus beperkt wordt. Het enige nadeel van al dat handen wassen? Je huid die snel uitdroogt. Ruwe, droge handen zijn hiervan het eindresultaat. Wil je graag je zijdezachte huidje in stand houden? Volg deze tips dan op om te voorkomen dat je handen uitdrogen.

Oorzaak van droge handen

We wassen onze handen meerdere malen per dag met (lauw)warm water en zeep. Hiermee was je bacteriën en virussen van je handen en voorkomen we dat we het virus overdragen op iemand anders. Echter drogen onze handen hier ook een stuk sneller door uit. Dit komt door de natuurlijke oliën die je met het wassen ook verwijdert. In combinatie met de koele lucht buiten en door de effecten van uitdroging door de verwarming in huis, zijn droge handen onvermijdelijk. Blijf goed je handen wassen, maar verwaarloos de verzorging van de huid van je handen hiermee niet. Dit is hoe je dat doet.

Ingrediënten handzeep

Zonder zeep heeft het wassen van je handen weinig zin. De zeep desinfecteert de huid, maar kan daarbij ook de natuurlijke oliën van je huid afwassen. Gebruik daarom milde, voedende handzeep. Mildere zeepsoorten met niet-essentiële allergenen zijn net zo effectief, alleen tasten ze je huid minder snel aan. Check de verpakking en bekijk welke allergenen, parfums of andere ingrediënten zijn toegevoegd. Een handzeep met een vochtinbrengende crème helpt ook om de handen zacht en gevoed te houden.

Paraffine

Handcrèmes die paraffine bevatten zijn dé go-to als het gaat om de verzorging van je droge handen. Dit stofje zorgt namelijk voor een gehydrateerde huid die zacht en soepel aanvoelt. Paraffine wordt op veel verpakkingen uitgedrukt onder verschillende namen. Let daarom op de verpakking of hier ‘Paraffinum liquidum’, ‘mineral oil’, ‘paraffin oil’, ‘petrolatum liquid’ of ‘petroleum oil’ op staat.

Handmasker

Net als de huid van je gezicht, verdient de tere huid van je handen ook eens in de zoveel tijd een masker. Een handmasker kan je makkelijk thuis maken met slechts een paar ingrediënten. Mix in een schaaltje 2 eetlepels volle yoghurt, 1 eetlepel havervlokken, 1 theelepel amandelolie en 1 theelepel honing. Smeer het mengsel uit over je handen en laat 15 tot 20 minuten intrekken. Was af met lauwwarm water en je handen zullen zijdezacht aanvoelen!

Blijf je handen wassen

Blijven je handen droog aanvoelen? Was dan niet minder vaak je handen. Het blijft van groot belang om je handen zo schoon mogelijk te houden. Herhaal de bovenstaande tips een aantal keren per week voor het optimale resultaat en je zal zien dat je handen steeds minder droog aanvoelen.

Lees ook: Met deze workoutvideo’s sport je gemakkelijk thuis

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels