Zo kun je binnen 24 uur van je verkoudheid af zijn

verkoudheid

Van dat gesnotter wordt niemand blij

Niet in slaap kunnen vallen omdat je neus vol zit, om de haverklap naar de tissues grijpen en met regelmaat neusspray gebruiken. Het mag duidelijk zijn: je bent verkouden. Veel vitamine C eten en een bouillonnetje drinken zijn enkele manieren om het verkoudheidsvirus tegen te gaan, maar om er nóg sneller van af te komen, zou je de volgende manieren eens moeten proberen. 

Baat het niet, dan schaadt het niet.

Water

Eigenlijk hebben we al veel te vaak gehoord dat genoeg water drinken ontzettend belangrijk is, maar in dit geval willen we het toch nog een keer benadrukken. Wanneer je verkouden bent is de kans op uitdroging net iets groter, dus het is belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen. Een ander pluspunt is dat water je lichaam ook nog eens helpt met het afvoeren van de afvalstoffen in je lichaam.

Ontbijt

Een simpel bestaande uit twee eieren en een kop thee met honing kunnen wonderen verrichten als je verkouden bent. De thee met honing verzacht zoals we allemaal weten je keel. De eieren werken ook voordelig op je gezondheid tijdens je verkoudheid, omdat het een bron van proteïne en aminozuren is.

Lunch

Niet alleen door met het juiste te ontbijten kun je je verkoudheid bestrijden, ook je lunch kan hieraan bijdragen. Kies voor een lunch waaraan je makkelijk kikkererwten of pompoenpitten kunt toevoegen. Deze voedingsmiddelen bevatten veel zink en deze voedingsstof bestrijdt ontstekingen en infecties. Het makkelijkst is om kikkererwten of pompoenpitten door een salade te doen.

Stomen

Je kunt zoals ze dat vroeger deden met je neus boven een pan met heet water hangen met daarin wat druppeltjes eucalyptusolie  om de holtes vrij te stomen, maar een warme douche is ook goed om de holtes in je lichaam vrij te maken.

Vlierbessensiroop

Een ander wondermiddeltje tegen je verkoudheid is vlierbessensiroop. Twee eetlepels van de siroop eten zorgt er door de antibacteriële werking al voor dat het virus sneller wordt verslagen.

Sporten

Sporten is voor de meesten al niet superverleidelijk, laat staan wanneer je een verstopte neus hebt. Toch is het best goed om toch een een kwartiertje de crosstrainer op te gaan. Door te sporten kan het ook makkelijker worden om weer in en uit te ademen.

Lees ook: 10 redenen waarom je tijgerbalsem in huis moet hebben

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash