Déze drie etenswaren kun je beter laten staan als je last hebt van onzuiverheden

Niet gezegend met een gaaf huidje? Dan moet je dit laten staan!

Hoewel onze puberjaren al voorbij zijn, zijn we nog steeds niet van die ellendige onzuiverheden af. Onzuiverheden komen op iedere leeftijd voor; daar had je even geen rekening mee gehouden toen je volwassen werd. Gelukkig kun je genoeg dingen doen om ervoor te zorgen dat je weer een fraai huidje krijgt. 

Zo kun je deze drie etenswaren beter laten staan!

1. Bananen
Bananen zijn heerlijk en maken van ieder kommetje yoghurt een lekker zoet bakje. Het is helaas niet echt een goed stukje fruit voor wie last heeft van oneffenheden; het bevat namelijk veel suikers en deze zorgen op hun beurt voor puistjes.

2. Gearomatiseerde latte’s en cappuccino’s
Een cappuccino, een lekkere latté macchiato of een ordinaire koffie verkeerd. Op zichzelf door de melk al hele slechte drankjes voor degenen die niet gezegend zijn met een gave huid, maar door toevoegingen als siroop (denk aan Starbucks-drankjes) worden ze nóg een tikkie slechter. Gewoon een zwarte koffie drinken dus!

3. Magere melk
Wie denkt een gezonde keuze te maken door te kiezen voor magere- in plaats van volvette melk heeft het mis. In volle melk zit namelijk vet wat ervoor zorgt dat de groeihormonen van de runderen worden opgelost. Drink je magere melk zonder vet, dan drink je dus ook groeihormonen. En dit kan dan weer leiden tot puistjes en acné.

Lees ook: ‘Vijf onverwachte redenen waardoor je een droge huid heb

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: Pexels